Ndryshimi mes inspektimeve të "Bioshumëllojshmëria"

ska përmbledhje të redaktimeve
(jkxdhkdçd)
Etiketat: Redaktim nga celulari Redaktim në versionin web nga celulari
Etiketat: Redaktim nga celulari Redaktim në versionin web nga celulari
{{merge|Wikipedia:WikiProjekti Studenti&Wikipedia/Biodiversiteti}}
'''Biodiversitet''' është [[diversitet]] [[gjenetik]] i llojeve dhe [[eko-sistemeveekosistemeve]].
 
Biodiversiteti nënkupton tërësinë e llojeve dhe ekosistemeve në një rajon apo në gjithë globin, ose shprehur ndryshe biodiverzitetibiodiversiteti paraqet llojllojshmërinëllojshmërinë jetësore në tokë. Jeta e gjallë në tokë ka nivele të ndryshme të llojllojshmërisë duke filluar nga ADN-ja, llojet, popullacionetpopullatat dhe ekosistemi.
 
Sipas të dhënave shkencore në tërë botën deri me tani janë identifikuar 1,75 milion lloje. Por vlerësimet e përgjithshme të shkencës janë se ekzistojnë edhe miliona lloje të paidentifikuara, shumica e të cilave gjinden në vendet tropikale (vlerësohet se numri i llojeve mundë të jetë mbi 5 milion).
Anonymous user