Dallime mes rishikimeve të "Derbi më i vjetër shqiptar"

v
ska përmbledhje të redaktimeve
v
[[KF Tirana|Tirana]] dhe [[KS Vllaznia Shkodër|Vllaznia]] janë nga të parët klube të krijuar në [[Shqipëri]], përkatësisht në vitet 1920 dhe 1919. Pikërisht në këto vite nisi dhe rivaliteti.<ref>[http://rsssf.com/tablesa/albachamp.html RSSSF]</ref>
 
[[KF Tirana|Tirana]] janë superiorë në ballafaqimet direkte tek kanë arritur 8485 fitore, kundrejt 55 fitoreve të [[KF Vllaznia|Vllaznisë]]. Tirana dominon edhe në ndeshjet direkte përgjatë 27 viteve të fundit. Duke qenë gjithashtu superiorë edhe në përplasjet historike për llogari të Kupës.
 
== Humbje-fitore totali ==
|-
|'''Kampionati'''
|184185
|8485
|45
|55
|249252
|206
|-
|'''[[Tiranë]]'''
|9495
|4849
|21
|25
|144147
|105
|-
|bgcolor=808080|<span style="color: white">0-0</span>
|bgcolor=0000FF|<span style="color: white">2-0</span>
|bgcolor=0000FF|<span style="color: white">3-0</span>
| -
|bgcolor=0000FF|<span style="color: white">1-0</span>
| 4
|bgcolor=808080|<span style="color: white">0-0</span>
|bgcolor=0000FF|<span style="color: white">2-0</span>
|bgcolor=0000FF|<span style="color: white">3-0</span>
| -
|bgcolor=0000FF|<span style="color: white">1-0</span>
| 4
|-
|'''Totali:'''||'''Golat 98101 - 58'''||'''3839 fitore'''||'''17 barazime'''||'''14 humbje'''||'''6970 ndeshje'''
|}