Ndryshimi mes inspektimeve të "Kanceri"

6 bytes removed ,  2 muaj më parë
Refuzoi ndryshimin e fundit të tekstit (nga 79.106.209.155) dhe riktheu rishikimin 2085777 nga Tiimiii
(Refuzoi ndryshimin e fundit të tekstit (nga 79.106.209.155) dhe riktheu rishikimin 2085777 nga Tiimiii)
 
'''Kanceri''' është një term i përgjithshëm që përdoret për një grup me më tepër se 100 sëmundje të cilat mund të prekin çdo pjesë të organizmit. Terma të tjerë sinonime që përdoren janë tumori dhe neoplazma. Kanceri njihet si rritje e pakontrolluar e qelizave qe prodhojnë 1 tumor ose neoplazme. Qelizat e kancerizuara humbasin specializimin e indit qe i përkasin dhe nuk i përgjigjen mekanizmave te kontrollit qe normalisht e kufizojnë ndaljen e qelizave.
Kanceri mund te kaloje nga forma primare e tumorit ne formën sekondare te tij ne një proces qe ndryshe quhet "METASTAZ". Fjala "tumor" rrjedh nga gjuha latine... TUMORE--ënjtje, gjunge, fryerje.
Prodhohet nga shumimi jonormal i qelizave përmes procesit te ndarjes mitotike te qelizave.TRUPIT
 
Tumoret zakonisht klasifikohen ne këto grupe :