Ndryshimi mes inspektimeve të "Malakasi"

1.925 bytes added ,  6 muaj më parë
ska përmbledhje të redaktimeve
(Referenca)
 
Në të njëjtën kohë, ata gjithashtu filluan të vendosen në Greqinë Jugore. Në Atikë ( Malakasa ) dhe Elis, dy vendbanime të dallueshme u krijuan prej tyre. Ata gjithashtu figurojnë në refugjatët shqiptarë që themeluan San Demetrio Coronen dhe Palazzo Adriano . Në malet e Pindusit dhe kufirin midis Thesalisë dhe Epirit, ekziston një fshat i quajtur Malakasi dhe në kohërat osmane ka ekzistuar një nahije me emrin Malakasi në rajon. Banorët e saj u regjistruan në shekullin XIX si vllahishtfolës. Origjina e tyre është e diskutueshme. Giuseppe Valentini mbështeti teorinë se ata ishin pasardhës të Malakasit origjinal që kishin adoptuar arumunët pas bashkëjetesës shekullore me vllehët.<ref name="Valentini">{{harvnb|Valentini|1956|p=306}}</ref> NGL Hammondi i konsideroi ata një fis të ndryshëm nga ai shqiptar, i cili zbriti në Thesali në vitin 1334 pas dyndjeve të para shqiptare dhe që u regjistrua me një emër të ngjashëm në të dhënat historike, sepse ata të dy vinin me origjinë nga rrafshi i Mallakastrës.<ref name="Hammond">{{harvnb|Hammond|1976|p=59:
 
==References==
{{reflist}}
 
==Bibliography==
*{{citation | first = John Van Antwerp | last = Fine |title = The Late Medieval Balkans: A Critical Survey from the Late Twelfth Century to the Ottoman Conquest | publisher = University of Michigan Press | year = 1994 |quote= |isbn = 978-0-472-08260-5 | url=https://books.google.com/books?id=LvVbRrH1QBgC |ref=harv}}
*{{cite book|last=Nicol|first=Donald MacGillivray|title=The Despotate of Epiros, 1267-1479: A Contribution to the History of Greece in the Middle Ages|url=https://books.google.com/books?id=XIj0FfKto9AC|year=1984|publisher=Cambridge University Press|isbn=9780521261906|ref=harv}}
*{{cite book|author=Nicholas Geoffrey Lemprière Hammond|title=Migrations and invasions in Greece and adjacent areas|url=https://books.google.com/books?id=O9saAAAAYAAJ|year=1976|publisher=Noyes Press|isbn=978-0-8155-5047-1|ref=harv}}
*{{cite book|last=Valentini|first=Giuseppe|publisher=Vallecchi|title=Il diritto delle comunità nella tradizione giuridica albanese; generalità|year=1956|url=https://books.google.com/books?id=Zl8oAQAAMAAJ|ref=harv}}
*{{cite journal |last1=Sansaridou-Hendrickx |first1=Thekla |title=The Albanians in the Chronicle(s) of Ioannina: An Anthropological Approach |journal=Acta Patristica et Byzantina |date=2017 |volume=21 |issue=2 |doi=10.1080/10226486.2010.11879131 |url=https://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/10226486.2010.11879131 |ref=harv}}
*{{cite book|author=Asterios I. Kukudes|title=The Vlachs: Metropolis and Diaspora|url=https://books.google.com/books?id=01JoAAAAMAAJ|year=2003|publisher=Zitros Publ.|isbn=978-960-7760-86-9}}
*{{cite book |last1=Hammond |first1=Nicholas |editor1=Tom Winnifrith |title=The Vlachs: The History of a Balkan People |date=1987 |publisher=Duckworth |isbn=978-0-7156-2135-6 |page=120 |url=https://books.google.gr/books?hl=el&id=SXagAAAAMAAJ&dq= |language=}}
*{{Prosopographisches Lexikon der Palaiologenzeit}}