Ndryshimi mes inspektimeve të "Manastiri i Deçanit"

ska përmbledhje të redaktimeve
(Rregullova gabimet rreth historis se ndertimit te Manastrit të Deçanit.)
Etiketat: Redaktim nga celulari Redaktim në versionin web nga celulari
Manastiri i Deçanit , i ndërtuar në shekullin[[XIV]], është pjesë e listës së monumenteve të mbrojtura të [[UNESCO]]s .
 
Manastiri është ndërtuar afër lumit [[Bistrica]] , nën shpatet e mprehta të Bjekshëve të Nemuna , dhe është rindertuar mbi themelet e një kishe të vjeter ilire {{citim i duhur}} nga Shën Stafeni Uroshi III i [[Deçani]]t, dajli i mbretit Millutin dhe babai i mbretit Dushan.
 
Një pjesë e thesarit edhe sot janë karrocat për karrocat për fëmijë nga argjendi , të cilat manastirit ia kanë dhuruar çiftet që kanë pasur fëmijë. Vlera më e madhe e thesarit është koleksioni i ikonave të piktuara nga shekulli [[XIV]] deri në fund të shek. [[XVII]] , pastaj pëmbledhja e dorëshkrimeve dhe librave të botuar , përmbledhja e dorëshkrimeve dhe librave të botuar , përmbledhja e sendeve nga metalet e çmuara etj.