Gani Gashi Painter Kosovar

Joined 24 maj 2020
Skeda Gani_Gashi_Adem_Gashi,_Gjelosh_Gjokaj,_Gani_Gashi,_Augsburg_October_1997.jpg u largua pasi që është shlyer nga Commons prej Didym
(Skeda Gani_Gashi_During_working_for_the_daily_newspaper_"Rilindja".jpg u largua pasi që është shlyer nga Commons prej Didym)
(Skeda Gani_Gashi_Adem_Gashi,_Gjelosh_Gjokaj,_Gani_Gashi,_Augsburg_October_1997.jpg u largua pasi që është shlyer nga Commons prej Didym)
 
==Biografia==
 
 
[[File:Gani Gashi Adem Gashi, Gjelosh Gjokaj, Gani Gashi, Augsburg October 1997.jpg| thumb |left| Gani Gashi Adem Gashi, Gjelosh Gjokaj, Gani Gashi, Augsburg October 1997]]
 
Gani Ismail Gash i lindur në fshat [[Mramori]] Komuna e Prishtinës, më 27 shkurt 1944, është një piktor shqiptar nga Kosova. Gashi ndoqi [[Akademia e Shkencave dhe e Arteve e Kosovës]] në [[Prishtina]] nën "Hasan Prishtina" ku vazhdoi edhe me studimet pasuniversitare. Gashi ka punuar në gazetën ditore [[Rilindja (gazetë)]] në [[Prishtina]] Ai ka punuar në më shumë se 6.000 piktura, vizatime, grafika. Gjatë periudhës së luftës në [[Kosovë]] 45 nga veprat e tij u dogjën në Galerinë "Hani i dy Robertëve" në [[Prishtina]], përvojat e asaj periudhe janë shprehur në shumë prej veprave të tij. Gashi u miqësua me [[Gjelosh Gjokaj]] i cili ishte edhe pedagog i tij gjatë studimeve.