Ndryshimi mes inspektimeve të "George Floyd"

10 bytes removed ,  2 muaj më parë
v
Rregullim i gabimeve me referimet., zëvendësova: |language=English → |language=En (2) duke përdorur AWB
(Skeda Black_Lives_Matter_Rotterdam_(19).jpg u largua pasi që është shlyer nga Commons prej P199)
v (Rregullim i gabimeve me referimet., zëvendësova: |language=English → |language=En (2) duke përdorur AWB)
Floyd u kthye në Houston, ku ai u bë një personalizues automobilistik<ref>{{Cite book|last=Lance Scott Walker|url=https://books.google.ca/books?id=qseFDwAAQBAJ&pg=PA83|title=Houston Rap Tapes: An Oral History of Bayou City Hip-Hop|publisher=University of Texas Press|year=2019|page=83|first=|isbn=|location=|pages=|language=en}}</ref> dhe luajti basketboll në klub.<ref name=":6">{{Cito web|date=May 31, 2020|title=The Houston Years of George Floyd|url=https://www.texasmonthly.com/news/houston-years-george-floyd-dj-screw/|accessdate=June 5, 2020|website=Texas Monthly|language=en}}</ref> Duke filluar në vitin 1994 ai interpretoi gjithashtu si [[Rap|reper]] duke përdorur emrin skenik "Big Floyd" në grupin [[hip hop]] Screwed Up Click.<ref>{{Cite news|url=https://www.chron.com/news/houston-texas/houston/article/George-Floyd-police-brutality-minneapolis-dead-vid-15296192.php|title=Before dying in Minneapolis police custody, George Floyd grew up in Houston's Third Ward|last=Julian|first=Gill|date=May 27, 2020|work=[[Houston Chronicle]]|access-date=May 30, 2020|archive-url=https://web.archive.org/web/20200528232625/https://www.chron.com/news/houston-texas/houston/article/George-Floyd-police-brutality-minneapolis-dead-vid-15296192.php|archive-date=May 28, 2020|language=en}}</ref><ref>{{Cito web|last=Burney|first=Lawrence|date=May 29, 2020|title=The Rap Report: To George Floyd a.k.a. Big Floyd of the legendary Screwed Up Click|url=https://www.thefader.com/2020/05/29/the-rap-report-to-george-floyd-aka-big-floyd-of-the-legendary-screwed-up-click|accessdate=June 1, 2020|website=[[The Fader|FADER]]|language=en}}</ref><ref>{{Cite news|url=https://www.rollingstone.com/music/music-features/houston-big-floyd-bun-b-paul-wall-trae-the-truth-1009055/|title='He Shook the World': George Floyd’s Legendary Houston Legacy|last=Holmes|first=Charles|date=July 2, 2020|work=Rolling Stone|access-date=June 5, 2020|language=en}}</ref> Floyd është besuar si një kontribues i hershëm në zhvillimin e skenës së hip-hopit të Houston. Ai gjithashtu veproi si një drejtues i komunitetit joformal dhe mentor i të rinjve.<ref>{{Cito web|date=June 5, 2020|title=George Floyd Left a Gospel Legacy in Houston|url=https://www.christianitytoday.com/news/2020/may/george-floyd-ministry-houston-third-ward-church.html|accessdate=June 1, 2020|website=Christianity Today|language=en}}</ref>
 
Pas disa arrestimeve për vjedhje dhe mbajtje droge,<ref name=":0">{{Cite news|url=https://www.bbc.com/news/world-us-canada-52871936|title=An athlete, friend and father - who was George Floyd?|date=May 31, 2020|work=BBC News|access-date=June 4, 2020|language=en-GB}}</ref> Floyd u akuzua më 2007 për grabitje të armatosur në një pushtim në shtëpi të cilin e kreu me pesë burra të tjerë;<ref>{{Cito web|url=https://nypost.com/2020/05/28/george-floyd-was-out-of-work-during-coronavirus-before-he-was-killed/|title=George Floyd was out of work during coronavirus before he was killed|first=Tamar|last=Lapin|date=May 28, 2020|language=en}}</ref> ai mori një marrëveshje për pranimin e fajit më 2009 dhe u dënua me pesë vjet burg.<ref>{{Cito web|last=Toone|first=Stephanie|date=June 3, 2020|title=George Floyd, man killed in Minneapolis police encounter, had started new life in Minnesota|url=https://www.ajc.com/news/victim-police-encounter-had-started-new-life-minnesota/rMmT2wipeQFNnsypmh6oBL/|archiveurl=|archivedate=|accessdate=June 4, 2020|website=[[The Atlanta Journal-Constitution]]|language=EnglishEn}}</ref><ref>{{Cite news|url=https://www.theguardian.com/us-news/2020/may/29/george-floyd-who-was-he-his-friends-words|title=An athlete, a father, a 'beautiful spirit': George Floyd in his friends' words|last=Walters|first=Joanna|date=May 29, 2020|work=[[The Guardian]]|access-date=June 4, 2020|language=en}}</ref> Ai u paralizua në vitin 2013 pasi kaloi katër vjet në Njësinë Diboll.<ref name=":6">{{Cito web|date=May 31, 2020|title=The Houston Years of George Floyd|url=https://www.texasmonthly.com/news/houston-years-george-floyd-dj-screw/|accessdate=June 5, 2020|website=Texas Monthly|language=en}}</ref> Pas lirimit të tij, ai u përfshi me Ngjalljen Houston, një ministri lokale.
 
Në vitin 2014, ai u transferua në [[Minneapolis]], Minesota,<ref name="AJC">{{Cite news|url=https://www.ajc.com/news/victim-police-encounter-had-started-new-life-minnesota/rMmT2wipeQFNnsypmh6oBL/|title=Floyd's brother tearfully asked for justice and peace following the 46-year-old bouncer's death Thursday|last=Toone|first=Stephanie|date=May 29, 2020|work=|access-date=May 30, 2020|archive-url=https://web.archive.org/web/20200528221125/https://www.ajc.com/news/victim-police-encounter-had-started-new-life-minnesota/rMmT2wipeQFNnsypmh6oBL/|archive-date=May 28, 2020|publisher=Atlanta Journal-Constitution|agency=Associated Press|language=en}}</ref> ku mori punë duke drejtuar një kamion dhe duke mbajtur siguri në një restorant dhe jetoi në Parkun St. Luis<ref name=":6">{{Cito web|date=May 31, 2020|title=The Houston Years of George Floyd|url=https://www.texasmonthly.com/news/houston-years-george-floyd-dj-screw/|accessdate=June 5, 2020|website=Texas Monthly|language=en}}</ref> Në vitin 2017, ai filmoi një video të dhunës kundër armëve.<ref name=":0">{{Cite news|url=https://www.bbc.com/news/world-us-canada-52871936|title=An athlete, friend and father - who was George Floyd?|date=May 31, 2020|work=BBC News|access-date=June 4, 2020|language=en-GB}}</ref> Në vitin 2020, ai humbi punën e sigurisë për shkak të [[Pandemia e COVID-19|pandemisë së COVID-19]].<ref>{{Cito web|last=Richmond|first=Todd|date=May 28, 2020|title=George Floyd had started a new life in Minnesota before he was killed by police|url=https://www.bostonglobe.com/2020/05/28/nation/george-floyd-had-started-new-life-minnesota-before-he-was-killed-by-police/|archiveurl=https://web.archive.org/web/20200528200530/https://www.bostonglobe.com/2020/05/28/nation/george-floyd-had-started-new-life-minnesota-before-he-was-killed-by-police/|archivedate=May 28, 2020|accessdate=May 28, 2020|website=Boston Globe|language=en}}</ref>
</ref> Shërbimet ishin planifikuar në Karolinën e Veriut me një shikim publik dhe shërbim privat më 6 qershor dhe në Houston më 8 dhe 9 qershor.<ref>{{Cito web|title=George Floyd memorial in North Carolina as sheriff's officers escort his body|url=https://www.nbcnews.com/news/us-news/george-floyd-memorial-north-carolina-sheriff-s-officers-escort-his-n1226576|accessdate=June 6, 2020|website=NBC News|language=en}}</ref>
 
Universiteti Qendror i Veriut priti shërbimin përkujtimor të Minneapolis, duke njoftuar një bursë përkujtimore në emrin e Floyd dhe duke sfiduar kolegje dhe universitete të tjera që të ndiqnin padinë.<ref>{{Cito web|last=Nietzel|first=Michael T.|title=A University President Challenges Every College In America To Fund A George Floyd Memorial Scholarship|url=https://www.forbes.com/sites/michaeltnietzel/2020/06/04/a-univeristy-president-challenges-every-college-in-america-to-fund-a-george-floyd-memorial-scholarship/|accessdate=June 4, 2020|website=Forbes|language=en}}</ref><ref name=":3">{{Cito web|last=Torres|first=Ella|date=June 4, 2020|title=George Floyd memorial updates: Floyd's brother says 'he touched so many people's hearts'|url=https://abcnews.go.com/US/memorial-service-george-floyd-held-minneapolis/story?id=71063710|archiveurl=|archivedate=|accessdate=June 4, 2020|website=ABC News|language=en}}</ref> Presidenti i Universitetit Scott Hagen njoftoi që nga 4 qershori, fondi i bursave kishte marrë 53,000 dollarë në donacion. Universiteti shtetëror i Alabamas njoftoi një bursë për të nderuar Floyd dhe Greg Gunn në orë të përgjigjes, duke sfiduar kolegje dhe universitete të tjera historikisht të zeza që të ndiqnin padinë; Universiteti HBCU Oakwood njoftoi një bursë në të njëjtën ditë.<ref>{{Cito web|title=ASU Establishes George Floyd/Greg Gunn Memorial Scholarship {{!}} Alabama State University|url=https://www.alasu.edu/asu-establishes-george-floydgreg-gunn-memorial-scholarship|accessdate=June 5, 2020|website=www.alasu.edu|language=en}}</ref><ref>{{Cito web|title=Answering the Challenge: Oakwood Establishes George Floyd Scholarship|url=https://newsroom.oakwood.edu/answering-the-challenge-oakwood-establishes-george-floyd-scholarship/|accessdate=June 6, 2020|website=Oakwood University News|language=en}}</ref> Universiteti Shtetëror i Misurit, Universiteti i Misurit të Juglindjes dhe Universiteti i Ohajos njoftuan më 5 qershor se shkollat do të ofrojnë bursa George Floyd.<ref>{{Cito web|last=Ogle|first=Nikki|title=Missouri State University planning scholarship named after George Floyd|url=https://www.ky3.com/content/news/Missouri-State-University-planning-scholarship-named-after-George-Floyd-571066241.html|accessdate=June 6, 2020|website=www.ky3.com|language=englishEn}}</ref><ref>{{Cito web|title=President Nellis and Vice President Secuban announce George Floyd Memorial Scholarship Fund|url=https://www.ohio.edu/news/2020/06/president-nellis-and-vice-president-secuban-announce-george-floyd-memorial-scholarship|accessdate=June 6, 2020|website=www.ohio.edu|language=en}}</ref><ref>{{Cito web|title=George Floyd Memorial Scholarship Established at Southeast|url=https://news.semo.edu/george-floyd-memorial-scholarship-established-at-southeast/|accessdate=June 6, 2020|website=news.semo.edu|language=en}}</ref> Më 6 qershor SUNY Buffalo State dhe Copper Mountain College njoftoi bursa në emër të Floyd.<ref>{{Cito web|title=Scholarship created in George Floyd's name|url=https://www.wqad.com/video/news/education/scholarship-created-in-george-floyds-name/71-a8ce2b02-14ac-4d85-accf-d187b1651bfd|accessdate=June 6, 2020|website=wqad.com|language=en-US}}</ref><ref>{{Cito web|last=|first=|date=June 6, 2020|title=Copper Mountain College announces George Floyd Scholarship Fund|url=http://z1077fm.com/copper-mountain-college-announces-george-floyd-scholarship-fund/|archiveurl=|archivedate=|accessdate=June 6, 2020|website=z1077fm.com|language=en-US}}</ref>
 
Artistët e rrugës në botë kanë krijuar murale duke nderuar Floyd-in. Paraqitjet përfshijnë Floydin si një fantazmë në Minneapolis, si një engjëll në [[Houston]] dhe si një shenjtor që qan gjak në [[Napoli]]. Një mural në Murin Ndërkombëtar në Belfast të porositur nga Festival i Popullit (''Féile a Phobail'') përmban një portret të madh të Floyd sipër një tabelë që tregon Chauvin duke gjunjëzuar në qafën e Floyd ndërsa tre oficerët e tjerë kthejnë shpinën dhe vendosin duart mbi sytë e tyre, veshë ose gojë në mënyrë të tre majmunëve të mençur ("mos e shih të keqen, mos e dëgjo të keqen, mos e fol të keqen").<ref>{{Cito web|url=https://www.facebook.com/sinnfein/videos/black-lives-matter-mural-solidarity-with-family-of-george-floyd/724418191697605/|title='Black Lives Matter' mural solidarity with family of George Floyd|language=en}}</ref><ref name="Mural05June">