Dallime mes rishikimeve të "Leopardi i dëborës"

Lidhje të jashtme të shpëtuara: 1 Lidhje të jashtme të etiketuara si të vdekura: 0) #IABot (v2.0.4
(Lidhje të jashtme të shpëtuara: 1 Lidhje të jashtme të etiketuara si të vdekura: 0) #IABot (v2.0.4)
 
[[Taksonomia|Taksonomikisht]], leopardi i borës u kategorizua si ''Uncia uncia'' që nga fillimi i viteve 1930-të.<ref name="msw3">{{MSW3 Wozencraft|page=548|id=14000269}}</ref> Duke u bazuar në studimet e gjenotipit, kjo [[macja|mace]] u konsiderua si anëtar i gjinisë [[Panterat|''Panthera'']] nga viti 2008.<ref name="iucn2">{{IUCN|assessors=Jackson, R., Mallon, D., McCarthy, T., Chundaway, R. A. & Habib, B.|year=2008|id=22732|title=Panthera uncia|version=2013.2}}</ref><ref name="Janecka2008">{{cite journal|last1=Janecka|first1=J. E.|last2=Jackson|first2=R.|last3=Zhang|first3=Y.|last4=Diqiang Li|first4=Munkhtsog|last5=Buckley-Beason|first5=V.|last6=Murphy|first6=W. J.|year=2008|title=Population Monitoring of Snow Leopards Using Noninvasive Genetics|journal=Cat News|volume=48|pages=7–10}}</ref>
 
Leopardi i borës është kafsha kombëtare e [[Afganistani|Afganistanit]] dhe [[Pakistani|Pakistanit]].<ref>{{cite web|title=National Symbols and Things of Pakistan|publisher=Government of Pakistan|url=http://www.pakistan.gov.pk/gop/index.php?q=aHR0cDovLzE5Mi4xNjguNzAuMTM2L2dvcC8uL2ZybURldGFpbHMuYXNweD9vcHQ9bWlzY2xpbmtzJmlkPTQx|accessdate=2013-11-27|archiveurl=https://web.archive.org/web/20140413153310/http://www.pakistan.gov.pk:80/gop/index.php?q=aHR0cDovLzE5Mi4xNjguNzAuMTM2L2dvcC8uL2ZybURldGFpbHMuYXNweD9vcHQ9bWlzY2xpbmtzJmlkPTQx|archivedate=April 13, prill 2014|url-status=live}}</ref>
 
== Referimet ==