Ndryshimi mes inspektimeve të "Nijazi Ramadani"

114 bytes added ,  2 muaj më parë
v
Etiketa: përpunim burimi 2017
Etiketa: përpunim burimi 2017
 
===Vepra të botuara ===
''' Poezi '''
#''Dheshkronjë arbri'', përmbledhje me poezi,''J[[Jeta e Re|eta e Re]]''' [[Prishtinë]], 1995,
#''Imazhe kohe'', ''poezi: 1978-2008'',[[SH.B. Rrjedha|Rrjedha]]a 2008.
#''Përmbledhja me poezi: “Thjerëz “1978-2018 -[[SH.B. Rrjedha|Rrjedha]] vepra e radhës<ref>{{Cite book|title=THJERREZ|last=NIJAZI|first=RAMADANI|publisher=[[SH.B. Rrjedha]]|year=2019|ISBN=978-9951-453-28-8|location=Gjilan|pages=3-58|}}</ref>
 
''' Romane drama'''
#''Imazhi i ngrirë'', roman, Buzuku, SHB Rrjedha. ^<ref>[[https://openlibrary.org/isbn/9789951453073|ISBN 978-9951-453-07-3]] </ref> ''2006;'' [[SH.B. Rrjedha|Rrjedha]] [[Gjilan]], 2012.[<nowiki/>[[b:Skeda:Index-karadaku41-51.pdf|Imazhi i ngrirë'', roman]]
#''Azgani&Ylber(i)ja'' Drame&komedi, [[SH.B. Rrjedha|Rrjedha]] 2012.
'''Tregime'''
 
''' Publicistik dokumentare historike, kritik letrare teatrore '''
#''Dheshkronjë arbri'', përmbledhje me poezi,''J[[Jeta e Re|eta e Re]]''' [[Prishtinë]], 1995,
#''Kosova dhe vetëvendosja: trajtesë historike dokumentare dhe politike'',[[SH.B. Rrjedha|Rrjedha]] Gjilan, 1998.
#''Një qasje në teatër'',(Përmbledhje shkrimesh të botuara nëpër revista dhe të përditshmet shqipe), [[SH.B. Rrjedha|Rrjedha]] 2004.
#''Vrojtime artistike'',(Përmbledhje shkrimesh të botuara nëpër revista dhe të përditshmet shqipe), [[SH.B. Rrjedha|Rrjedha]] 2006.
#''Qasje tjetër për skenën''(Përmbledhje shkrimesh të botuara nëpër revista dhe të përditshmet shqipe),[[SH.B. Rrjedha|Rrjedha]] 2006.
#''Imazhe kohe'', ''poezi: 1978-2008'',[[SH.B. Rrjedha|Rrjedha]]a 2008.
#''Imazhi i ngrirë'', roman, Buzuku, SHB Rrjedha. ^<ref>[[https://openlibrary.org/isbn/9789951453073|ISBN 978-9951-453-07-3]] </ref> ''2006;'' [[SH.B. Rrjedha|Rrjedha]] [[Gjilan]], 2012.[<nowiki/>[[b:Skeda:Index-karadaku41-51.pdf|Imazhi i ngrirë'', roman]]
#''Vështrime letrare'' (përmbledhje shkrimesh të botuara nëpër revista dhe të përditshmet shqipe) [[SH.B. Rrjedha|Rrjedha]]
#''Azgani&Ylber(i)ja'' Drame&komedi, [[SH.B. Rrjedha|Rrjedha]] 2012.
#''Shtegtim në histori:'' ''Monografi për Kokajt 1842-2012'', bot. ''[[SH.B. Rrjedha|Rrjedha]]'', [[Gjilan]], [[2010]]. ^[Https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/8/85/NJAZI&#x20;RAMADANI] ^<ref>{{Cite book|title=Shtegtim në histori||}} </ref>
#''Shtegtim në histori - I- Gjilani qender e lëvizjeve dhe e rezistencës kombëtare në juglindje të Kosovës 1941-1951( Studim),[[SH.B. Rrjedha|Rrjedha]]<ref>Shtegtim në histori – I - Nijazi Ramadani. Gjilan ''Rrjedha'', 2010 –libra ; 21 cm.Libri I.(Gjilani-qendër e lëvizjeve dhe e rezistencës kombëtare në juglindje të Kosovës 1941-1951) (studim monografik).– 373 f.</ref> ISBN 978-9951-453-24-0 ''
#''Përmbledhja me poezi: “Thjerëz “1978-2018 -[[SH.B. Rrjedha|Rrjedha]] vepra e radhës<ref>{{Cite book|title=THJERREZ|last=NIJAZI|first=RAMADANI|publisher=[[SH.B. Rrjedha]]|year=2019|ISBN=978-9951-453-28-8|location=Gjilan|pages=3-58|}}</ref>
 
==Çmimet==