Ndryshimi mes inspektimeve të "Nijazi Ramadani"

v
Etiketa: përpunim burimi 2017
Etiketa: përpunim burimi 2017
 
== Shkrime te autorve për veprat e autorit Nijazi Ramadanit ==
==Tituj të shkrimeve autoriale==
{{div col|2}}
* · |Ali D. Jasiqi, botoi botoi kritikën letrare "Poezi meditimesh të thella në veprën: "''Pesëdhjetë shkrime për poezinë''", kritikë letrare dhe te revista "''Shkëndija''", numer jubilar, mars 1996.
* · |Haxhi Vokshi, Pasthënie përmbledhjen me poezi "Dheshkronjë Arbëri" 1995,"Jeta e Re", Prishtinë
* · |Hasan Bunjaku-"Syri kritikë mbi veprën poetike "Dheshkronjë Arbëri" 1995,"Bujku/Rilindja", Prishtinë, dhe Ekstraktë nga recensioni "Dheshkronjë Arbëri" 1995, "Jeta e Re", Prishtinë.
* · |Vitrina e librit, Bujku (ish Rilindja), Prishtinë
* · |Shpend Halili: Botime të reja, "Dheshkronjë arbri- ( përmbledhje me poezi), "Jeta e Re",1995, Prishtinë
* · |Shpend Halili, Bujku/ Rilindja botime të reja: ''Vështrim mbi librin "Kosova dhe vetëvendosja, (trajtesë historike dokumentare dhe politike)'' SH.B. "Ushtima", Gjilan.
* · Tefik Selimi: Recension: Një qasje në teatër, SH.B. Rrjedha, 2004, Gjilan, "Bota sot", 2005, Prishtinë
* · |Minire Berisha :Botime" Libër me vështrime e trajtesa publicistike për artin letrare e pamore", Vështrime për arte, maj, 2004, Epoka e Re.
* · |Naile Demiri: "''Shumë studies-pak arte", Epoka e re''",gusht,2008, Prishtinë, vështrime rreth librit "Vrojtime artistike", vështrime letrare, SH.B. Rrjedha, Gjilan, 2006.
* · |Malësore Llapashtica:"''Çmimet nuk japin as nuk e marrin kompetencën artistike''", intervistë ekskluzive meNijazi Ramadanin, krijues, publicist, pedagog dhe editor i SHB “Rrjedha” në 30 vjetorin e krijimtarisë letrare, bisedë me rastin e 30 vjetëve të krijimtarisë",Pavarësia News, Prishtinë, 2006.
* · |Bilall Maliqi: Prespektiva, Bujanoc, shtator 2008: "Krijimi vjen si domosdeoshmeri", intervista
* · |Tefik Selimi: "Iliria past", Prishtinë, 2006, "Vështrim kritik rreth veprës:"Qasje tjetër për skenën", 2006, "SH.B. Rrjedha" Gjilan]]
* · |Xhemë Karadaku: Imazhe kohe, poezi:1978-2008, SH.B. Rrjedha, Gjilan, 2008 , , pasthënie Imazhe kohe, poezi:1978-2008, SH.B. Rrjedha, Gjilan, 2008
* · |Muhamet Halili: “IMAZHE KOHE”, TUFËZ POEZISH QË REFLEKTON KRIJIMTARINË 30-VJETËT e Nijazi RAMADANIT , 17 nëntor 2008, “Kosovapress”
* · |Ilmi Musliu: Një udhëtim poetik 30-vjeçar, E përditshmja Kosova Sot, 27 nëntor 2008
* · |Musa Sabedini: Imazhe kohe, poezi:1978-2008, , Gazeta "Lajm", 26 nëntor 2008, Prishtinë
* · |Tefik Selimi: Imazhi poetik i një vepre poetike, Bota sot, dhjetor, 2008, Prishtinë
* · |Nuhi Ismajli: Këndvështrim: Imazhe poetike të përjetimeve kolektive e individuale, Nijazi Ramadani: "Imazhe kohe" (poezi 1978-2008), botoi: SH.B. Rrjedha", 2008, E martë, 17 mars 2009, Zëri, Prishtinë
* · |Biser Mehmeti: Shkrimtari i mazheve... Romani Imazh i ngrirëi autorit Nijazi Ramadani
* · | Biser MEHMETI: Shkrimtari i imazhit dhe i krenarisë komabëtare, bot. "Epoka e Re", 30 dhe 31 janar 2012, Prishtinë
* · | Tefik Selimi: Bota sot shkurt 2012, recension: ''Romani i atdhedashurisë kombëtare'' vështrim për romani "Imazhi i ngrirë" të bot. SHB "Rrjedha", 2012
* · |Ilmi Musliu: {Kosova sot, shkurt 2012, Nijazi Ramadani Vështrim për romanin "Imazhi i ngrirë", 2012
* · [Kristaq.Shabani|: Ese për romanin "Imazhi i ngrirë (të autorit Nijazi Ramadani',bot.(2lonline.com) Epoka e Re, të enjtën, 3 maj 2012, Prishtinë
* · |Kristaq F.Shabani: "Nijazi Ramadani -Retrospektiv e bukur - një evidentim me vlerë poet, prozator, studiues Kosove, Epoka e Re, 9 maj 2012, Prishtinë
* · |Biser Mehmeti: Drama e komedi bashkë(Azgani&Ylber(i)ja]]', bot.Epoka e Re, 2014, Prishtinë
* · |Biser Mehmeti: Monografia për Kokajt 1864-2012 "Kokajt ë nga lashtësia",bot. rajonipress, zemrashqiptare.net, 2014
* · |Tefik Selimi:“Vështrime letrare”. Është kjo një vepër modeste me vështrime dhe me kritikaTefik Selimi/rajonipress dhe BOTA SOT, 2014)
* · |Krijimtaria letrare (poezia&proza&drama) e shkrimtarit Nijazi Ramadanit (Mediafokus)
 
== References ==