Ndryshimi mes inspektimeve të "Nijazi Ramadani"

v
Etiketa: përpunim burimi 2017
Etiketa: përpunim burimi 2017
 
==Tituj të shkrimeve ==
{{div col|23}}
* · |Ali D. Jasiqi, botoi botoi kritikën letrare "Poezi meditimesh të thella në veprën: "''Pesëdhjetë shkrime për poezinë''", kritikë letrare dhe te revista "''[[Shkëndija (revistë)|Shkëndija]][[Shkëndija (revistë)|Shkëndija]]''", numer jubilar, mars 1996.
* · |Haxhi Vokshi, Pasthënie përmbledhjen me poezi "Dheshkronjë Arbëri" 1995,"[[Jeta e Re]]", Prishtinë
* · |Hasan Bunjaku-"Syri kritikë mbi veprën poetike "Dheshkronjë Arbëri" 1995,"[[Rilindja (OPGBG)|Bujku]][[Rilindja (OPGBG)|Bujku]]/[[Rilindja (gazetë)|Rilindja]]", Prishtinë, dhe Ekstraktë nga recensioni "Dheshkronjë Arbëri" 1995, "Jeta e Re", Prishtinë.
* · |Vitrina e librit, Bujku (ish [[Rilindja (gazetë)|Rilindja]]), Prishtinë
* · |Shpend Halili: Botime të reja, "Dheshkronjë arbri- ( përmbledhje me poezi), "Jeta e Re",1995, Prishtinë
* · |Shpend Halili, Bujku/ Rilindja botime të reja: ''Vështrim mbi librin "Kosova dhe vetëvendosja, (trajtesë historike dokumentare dhe politike)'' SH.B. "Ushtima", Gjilan.
* · |Bilall Maliqi: Prespektiva, Bujanoc, shtator 2008: "Krijimi vjen si domosdeoshmeri", intervista
* · |Tefik Selimi: "Iliria past", Prishtinë, 2006, "Vështrim kritik rreth veprës:"Qasje tjetër për skenën", 2006, "SH.B. Rrjedha" Gjilan]]
* · |[[Xhemë Karadaku]]: Imazhe kohe, poezi:1978-2008, SH.B. Rrjedha, Gjilan, 2008 , , pasthënie Imazhe kohe, poezi:1978-2008, SH.B. Rrjedha, Gjilan, 2008
* · |Muhamet Halili: “IMAZHE KOHE”, TUFËZ POEZISH QË REFLEKTON KRIJIMTARINË 30-VJETËT e Nijazi RAMADANIT , 17 nëntor 2008, “Kosovapress”
* · |Ilmi Musliu: Një udhëtim poetik 30-vjeçar, E përditshmja Kosova Sot, 27 nëntor 2008
* · |Musa Sabedini: Imazhe kohe, poezi:1978-2008, , Gazeta "[[Lajm (gazetë)|Lajm]]", 26 nëntor 2008, Prishtinë
* · |Tefik Selimi: Imazhi poetik i një vepre poetike, Bota sot, dhjetor, 2008, Prishtinë
* · |[[Nuhi Ismajli]]: Këndvështrim: Imazhe poetike të përjetimeve kolektive e individuale, Nijazi Ramadani: "''Imazhe kohe''" (poezi 1978-2008), botoi: SH.B. Rrjedha", 2008, E martë, 17 mars 2009, [[Zëri i ditës|Zëri]], [[Prishtina|Prishtinë]]
* · |Biser Mehmeti: Shkrimtari i mazheve... Romani Imazh i ngrirëi autorit Nijazi Ramadani
* · | Biser MEHMETI: Shkrimtari i imazhit dhe i krenarisë komabëtare, bot. "[[Epoka e Re|Epoka e R]]e", 30 dhe 31 janar 2012, Prishtinë
* · | Tefik Selimi: Bota sot shkurt 2012, recension: ''Romani i atdhedashurisë kombëtare'' vështrim për romani "Imazhi i ngrirë" të bot. SHB "Rrjedha", 2012
* · |Ilmi Musliu: {Kosova sot, shkurt 2012, Nijazi Ramadani ''Vështrim për romanin "Imazhi i ngrirë"'', 2012
* · [Kristaq.Shabani|: Ese për romanin "Imazhi i ngrirë (të autorit Nijazi Ramadani',bot.(2lonline.com) [[Epoka e Re]], të enjtën, 3 maj 2012, Prishtinë
* · |Kristaq F.Shabani: "Nijazi Ramadani -Retrospektiv e bukur - një evidentim me vlerë poet, prozator, studiues Kosove, Epoka e Re, 9 maj 2012, Prishtinë
* · |Biser Mehmeti: Drama e komedi bashkë(Azgani&Ylber(i)ja]]', bot.Epoka e Re, 2014, Prishtinë
* · |[[Biser Mehmeti]]: ''Monografia për Kokajt 1864-2012 "Kokajt ë nga lashtësia"'',bot. rajonipress, zemrashqiptare.net, 2014
* · |Tefik Selimi:“Vështrime letrare”. Është kjo një vepër modeste me vështrime dhe me kritikaTefik Selimi/rajonipress dhe [[Bota Sot|BOTA SOT]], 2014)
* |PREND BUZHALA:Mesazhe dhe imazhe[https://www.epokaere.com/mesazhe-dhe-imazhe/],[[Epoka e Re]], si edhe te bot. [[Bota Sot|BOTA SOT]], 26 qershor 2019, [[Prishtina|Prishtine]]
* · |Krijimtaria letrare (''poezia&proza&drama'') e shkrimtarit Nijazi Ramadanit (''Mediafokus'')
 
== References ==