Dallime mes rishikimeve të "Mali i Priskës"

ska përmbledhje të redaktimeve
[Redaktim i kontrolluar][Redaktim i kontrolluar]
vNo edit summary
No edit summary
[[Skeda:Priske 24.03.2019.jpg|parapamje|Djegia e Malit të Priskës ]]
== Të dhënat ==
Ka lartësi dhe përmasa më të vogla se Mali i Dajtit. Pyjet e tij përbëheshein kryesisht nga ahu dhe panja. Tashmë ka shumë pak pemë të mbetura, si pasojë e zjarreve të vazhdueshme të vëna nga kriminelët, si dhe nga mosndërhyrja e organeve shtetërore për t'i shuar këto zjarre.
Ka lartësi dhe përmasa më të vogla se Mali i Dajtit. Pyjet e tij përbëhen kryesisht nga ahu dhe panja. Gjatë zjarreve të viteve 2006-2007, pyjet e Malit të Priskës pësuan dëme të shumta, duke ulur dukshëm sipërfaqen pyjore në këtë mal. Një zjarr tjetër i madh i qëllimshëm që i vunë pyjeve të Priskës në mëngjesin e 12 gushtit 2012 dhe vazhdoi për shumë ditë, dogji pjesën e mbetur të pemëve e shkurreve në këtë mal. Më 24 mars 2019, keqbërësit i vunë prapë flakën një pjese të vogël të mbetur me shkurre e pemë, duke shkretuar kështu të gjithë malin. Dyshohet që zjarret u vunë për të hapur kullota për dhen e dhi, nga kërkesa e madhe për mish, dhe për të ndërtuar në mal.
==Djegia e Priskës==
Ka lartësi dhe përmasa më të vogla se Mali i Dajtit. Pyjet e tij përbëhen kryesisht nga ahu dhe panja. Gjatë zjarreve të viteve 2006-2007, pyjet e Malit të Priskës pësuan dëme të shumta, duke ulur dukshëm sipërfaqen pyjore në këtë mal. Një zjarr tjetër i madh i qëllimshëm që i vunë pyjeve të Priskës në mëngjesin e 12 gushtit 2012 dhe vazhdoi për shumë ditë, dogji pjesën e mbetur të pemëve e shkurreve në këtë mal. Më 24 mars 2019, keqbërësit i vunë prapë flakën një pjese të vogël të mbetur me shkurre e pemë, duke shkretuar kështu të gjithë malin. Dyshohet që zjarret u vunë për të hapur kullota për dhen e dhi, nga kërkesa e madhe për mish, dhe për të ndërtuar në mal.
Më 12 shtator 2020, keqbërësit i vunë përsëri zjarrin Priskës, për të djegur edhe ato pak filiza pemësh që mund të kishin mbirë gjatë 2020-ës. Organet shtetërore nuk ndërhynë aspak edhe këtë rradhë, duke çuar në përfundimin që zjarrvënësit mund të kenë lidhje me autoritetet shtetëore.
 
[[Kategoria:Male në Shqipëri|Priskë]]