Ndryshimi mes inspektimeve të "Lista e Vendeve të Trashëgimisë Botërore në Madagaskar"

Lidhje të jashtme të shpëtuara: 1 Lidhje të jashtme të etiketuara si të vdekura: 0) #IABot (v2.0.7
v (Referencat -> Referimet duke përdorur AWB)
(Lidhje të jashtme të shpëtuara: 1 Lidhje të jashtme të etiketuara si të vdekura: 0) #IABot (v2.0.7)
 
Vendi i parë në Madagaskar, Rezervati Strikt Natyror i Tsingyt të Bemarahas, u fut në listë si një vend i pasurisë natyrore në sesionin e 14të të Komitetit të Trashëgimisë Botërore, të mbajtur në Banff të [[Kanadaja|Kanadasë]] në vitin 1990.<ref name=Banff>{{cite web |url=http://whc.unesco.org/archive/repcom90.htm#494 |title=Report of the World Heritage Committee, 14th Session |publisher=UNESCO |accessdate=1 qershor 2011}}</ref> Ky u ndoq nga futja në vitin 2001 të Kodrës Mbretërore të Ambohimangas, një fshat historik dhe pallat mbretëror me rëndësi kulturore që përmbante pallate dhe veçori të tjera natyrore dhe arkitekturore të Shekullit të XIX me domethënie historike, politike dhe shpirtërore për popullin malagasi. Më së fundmi, në vitin 2007 u shtuan në listë edhe Pyjet e Shirave të Atsinananas, që përfshin një grup prej pesë parqesh kombëtare të dalluar nga biodiversiteti i tyre i lartë endemik.<ref name = WHC>{{Cite web | publisher = [[UNESCO|United Nations Educational and Cultural Organization]] (UNESCO) | title = World Heritage Convention: Madagascar | url = http://whc.unesco.org/en/statesparties/mg | archiveurl = https://www.webcitation.org/5yBZzP5IG?url=http://whc.unesco.org/en/statesparties/mg | archivedate = 24 prill 2011 | accessdate = 25 prill 2011 | url-status = live }}</ref> Një vend i katërt, kryeqyteti i shekullit të XIX të sovranëve Merina të Madagaskarit në Rova e Antananarivos, fillimisht kishte qenë i propozuar për tu bërë Vendi i parë kulturor i [[Madagaskari]]t që bëhej pjesë e Trashëgimisë Botërore në vitin 1995 por u shkatërrua nga një zjarr pak para përfundimit të futjes.<ref>{{Cite journal | last = Commission of the European Communities | journal=The ACP-EU Courier | issue = 156 | volume = 20 | date = mars–prill 1996}}</ref>
Për më tepër tre vendeve të vendosura të [[Madagaskari]]t në listë, një listë e mëtejshme prej shtatë vendesh është propozuar dhe është nën shqyrtim nga Komiteti i Trashëgimisë Botërore të [[UNESCO]]-s për marrjen e statusit zyrtar. Pesë Vendet e para u futën në listën propozuese në vitin 1997: Rizikultura Betafo dhe Panorama Hidraulike, Kompleksi Mbretëror i Tsinjoarivos, Zona Mahafaly e Madagaskarit Jug-Perëndimor, Shkëmbinjtë dhe Shpellat e Isandra dhe Antongonas. Në vitin 2008, në listë u shtuan dy vende të tjera: Rezervati i Veçantë i Anjanaharibes së Jugut (një zgjerim i Pyjeve Të Shirave të Atsinananas) dhe Pyjet e Thata të Andrefanas.<ref name = WHC/>
UNESCO i vendosi Pyjet e Shirave të Atsinananas në [[Lista e Trashëgimisë Botërore në Rrezik|Listën e Trashëgimisë Botërore në Rrezik]] më 30 korrik 2010 në vazhdim të rritjes së prerjes së paligjshme të pemëve në parqe që nga viti 2009 si pasojë e krizës politike në Madagaskar në vitet 2009-2013.<ref>{{Cite web | publisher = [[UNESCO]] | title = World Heritage Committee inscribes Rainforests of Atsinanana (Madagascar) on List of World Heritage in Danger | url = http://whc.unesco.org/en/news/639/ | archiveurl = httphttps://www.webcitation.org/5yBZWqOrC?url=http://whc.unesco.org/en/news/639/ | archivedate = 2524 prill 2011 | accessdate = 25 prill 2011 | url-status = live }}</ref>
 
==Vendet e anëtarësuara==