Dallime mes rishikimeve të "Kriprat minerale"

Rregullova një fjalë gabim
[Redaktim i kontrolluar][Redaktim i kontrolluar]
No edit summary
Etiketat: Redaktim nga celulari Redaktim në versionin web nga celulari
(Rregullova një fjalë gabim)
Etiketat: Redaktim nga celulari Redaktim në versionin web nga celulari
Kriprat Minerale jane perberes te domosdoshem te indeve kalciumi. MerrMarrin pjese ne ndertimin e kockave,dhembjeve kontraktimin emoskular (sidomos te zemres),mpiksjen e gjakut absorbimin e vitamines B12 akvitetin e enzimave percimin nevror.Perthithet ne pranin e vitamine D.Mungesa jep :Ricket ,tetani ,dentim te rritjes sidomos dhembjeve dhe kockave. Gjendet neproduktet e qumshit,verdhen e vezes,sardele,soy,zarzavatet e thara.Pervec ujit rol te madh ne jeten e qelizes luajne edhe kriprat minerale . Mungesa apo sasia e tepert e tyre mund te ndikojn ne crregullime teproceseve te jetes po ashtu mund te shkaktojne edhe vdekjen e qelizave.Sasia e kriprave minerale nuk eshte e njejte ne te gjithe organizmat e se gjalles.
 
[[Kategoria:Kimi-cung]]
Anonymous user