Dallime mes rishikimeve të "Panthera leo leo"

v
Përmirësime teknike dhe rregullime të gabimeve me referimet
Etiketat: Redaktim nga celulari Redaktim nga aplikacioni për celular Android app edit
v (Përmirësime teknike dhe rregullime të gabimeve me referimet)
Etiketa: Reverted
 
===Në kaptivitet===
Në vitin 2006, 1258 luanë kaptivë u regjistruan në Sistemin Ndërkombëtar të Informacionit të Specieve, duke përfshirë 13 luanë të regjistruar nën [[trinomeni]]n ''P. l. senegalensis'', 115 nga [[India]] dhe 970 me origjinë të pasigurtë.<ref name=Barnett2006>{{Cite journal |last1=Barnett |first1=R. |last2=Yamaguchi |first2=N. |last3=Barnes |first3=I. |last4=Cooper |first4=A. |year=2006 |title=The origin, current diversity and future conservation of the modern lion (''Panthera leo'') |journal=Proceedings of the Royal Society B: Biological Sciences |pmid=16901830 |volume=273 |issue=1598 |pmc=1635511 |pages=2119–2125 |doi=10.1098/rspb.2006.3555 |url=http://www.adelaide.edu.au/acad/publications/papers/Barnett%20PRS%20lions.pdf |deadurl=yesurl-statusdead |archiveurl=https://web.archive.org/web/20070808182526/http://www.adelaide.edu.au/acad/publications/papers/Barnett%20PRS%20lions.pdf |archivedate=8 gusht 2007 |access-date=31 mars 2019 |url-status=dead }}</ref>
 
== Domethënia kulturore ==