Ndryshimi mes inspektimeve të "Kimia organike"

ska përmbledhje të redaktimeve
Etiketat: Redaktim nga celulari Redaktim në versionin web nga celulari
 
{{pa referenca|169 nëntor 20092020}}
'''Kimia organike''' është degë e kimisë, qe studion përbërjen,vetitë,strukturën,reaksionet, dhe sintezën e kimponimeve organike (komponimeve te karbonit) me rendesi jetsore.Ne komponimet organike të karbonit bëjnë pjesë jo vetëm ato komponime që gjenden ne botën e gjallë, por edhe ato komponime qe perfitohen me reaksionet e komponimeve inorganike në ato organike)dhe përfitimi i amoaniakut nga metani(shndërrimi i konponimeve organike në ato inorganike).Kimia organike me par gjendej vetem ke gjallesat.
 
Anonymous user