Dallime mes rishikimeve të "Ngacmimi në shkollat në Kosovë"

U kthye versioni 2161439 i bërë nga 185.67.178.225 (diskutimet)
Etiketat: Redaktim nga celulari Redaktim në versionin web nga celulari Reverted
(U kthye versioni 2161439 i bërë nga 185.67.178.225 (diskutimet))
Etiketa: Undo
{{Ponderks}}
Ngacmini ne shkolle eshte nje dukuri shum e mir ndaj crushit
Ngacmimi në shkolla është sjellje agresive në të cilën nxënësi vazhdimisht dhe në mënyrë të qëllimshme I shkakton një nxënësi tjetër dëmtime fizike ose psikologjike. Personi I ngacmuar nuk bën asgjë për të shkaktuar atë ngacmim dhe ka vështirësi për të mbrojtur veten. <ref>http://www.apa.org/topics/bullying/index.aspx </ref> Pre e ngacmimit mund të jetë cilido nxënës, pa dallim race, gjinie, moshe, orientimi seksual, apo statusi socio-ekonomik. Në të shumtën e rasteve viktimë e ngacmimit mund të jenë më të vegjëlit, të dobëtit fizikisht dhe emocionalisht.
 
== Përceptimi i sigurisë në shkolla ==