Ndryshimi mes inspektimeve të "Funksioni kuadratik"

v
ska përmbledhje të redaktimeve
v
në ndryshoren e vetme ''x'' . Grafiku i një funksioni kuadratik univariant është një parabolë boshti i simetrisë së së cilës është paralel me boshtin y, siç tregohet në të djathtë.
 
Nëse funksioni kuadratik është vendosur i barabartë me zero, atëherë rezultati është një [[Ekuacionet kuadratike|ekuacion kuadratik]] . Zgjidhjet e ekuacionit univariant quhen rrënjët e funksionit univariate.
 
Rasti bivariativ për sa i përket ndryshoreve ''x'' dhe ''y'' ka formën