Ndryshimi mes inspektimeve të "Wikipedia:Çfarë është një artikull?"

v
U kthyen ndryshimet e 46.99.17.76 (diskutimet) në versionin e fundit nga Liridon.
Etiketa: Reverted
v (U kthyen ndryshimet e 46.99.17.76 (diskutimet) në versionin e fundit nga Liridon.)
Etiketa: Rollback
 
 
==Për anëtarët e rregullt==
===Qëllimi i artikullit===
# Qëllimi i artikullit është familijarizimi i shqipëfolësve me temën e trajtuar.
# Realiteti tekni është që makinat gjurmuese bëjnë paraqitjen e rradhës fillestare të artikullit. Kjo na shtyen që për hirë të informimit të lexuesit për përbajtjen e artikullit të përdoren një përbledhje shumë e shkurtë në rradhën e parë që e pasqyronë përmbajtjen e artikullin.
# Realiteti i gjuhës është që disa terme përdoren në disa lëmi që i takojë shtresave të ndryshme. Këto terme në thelmbë kanë kuptimin e njëjtë por se janë të përkufizuar në pajtim me vetit e asaj lëmije. Për këtë arsye hyrja e artikullit duhet që të përfshijë (të jetë e kuptueshme) për shtresat sa më të gjëra të shoqërisë së shqipëfolësve duke u nisur nga ato më të ulta për nga shkalla e arsimi. Për hirë të përfshirjes së një segmenti sa më të gjërë të shoqërisë është e nevojshme të futen rradhë me fjalë sa më të thjeshta që e bëjnë pasqyrimin e përmbajtjes së artikullit.
# Realiteti shkencorë është që natyra nuk ka pardonë dhe gjërat janë të shpjegueshme vetëm me anë të fjalëve të përkufiuara dhe të seleksionuara. Për hirë të kësaj edhe përbajtja e artikullit duhet të ketë për bazë këtë dukuri.
 
===Skeleti i artikullit===
Skeleti (struktura) një atikulli është mirë që të ketë një formë të tillë që mund të qëndroj si i vetëm dhe të lë mundësin e zgjeimit në artikuj tjerë.
 
Skelti i artikullit të plotë propozohet që të ketë:
 
# Hyrja në temë :
# Përmbajtjën e temës (teksti që tregonë më thellë) kjo mund të filloj edhe me një sekson.
# Pjesa përcjellse e temës
## Shiko dhe këtu
## Burimi i të dhënave të përdorurra në 2
## Literatura që merret me temën e artikullit, zakonisht e shtypur ose E-libra (në gjuhën shqipe është më e kërkuara)
## Lidhjet e jashtme të punimeve që kanë të bëjnë me artikullin (në gjuhën shqipe është më e kërkuara)
## Kategorizimi
 
 
 
[[Kategoria:Artikuj]]
[[Kategoria:Faqe informuese të Wikipedias]]
[[Kategoria:Wikipedia FAQ]]