Dallime mes rishikimeve të "Bullizmi"

4 bytes added ,  1 vit më parë
v
ska përmbledhje të redaktimeve
vNo edit summary
vNo edit summary
'''Bullizmi''' është një dhunë psikologjike ose fizike e ushtruar vazhdimisht nga një grup individësh kundrejt një individi tjetër .
"Dhuna në mjediset e shkollës (në të gjitha format e saj) është një shkelje e të drejtave të fëmijëve dhe adoleshentëve për arsim, shëndet dhe mirëqenie. Asnjë shtet nuk mund të arrijë një edukim cilësore gjithëpërfshirës dhe të barabartë, nëse nxënësit përjetojnë dhunë apo bullizëm në shkollë" - shkruhet në raportin “Pas shifrave: Fund dhunës në shkolla dhe bullizmit” që ka publikuar UNESCO në janar 2019 .
 
==Përhapja==
 
Në Shqipëri, prevalenca e nxënësve që kanë raportuar se janë dhunuar ishte <ref>{{Cite web|url=|title=perhapja e bullizmit ne shqiperi}}</ref>39.9%, rreth 22.6% tek djemtë dhe 17.3% tek vajzat. Shifrat janë më të larta te 11 vjecarët, ku sipas raportit rreth 23.8% kanë pranuar se kanë përjetuar bullizmin apo dhunën në shkollë në nja nga format e tij, ndërsa te 13 vjeçarët ky raport është 20%.Te nxënësit e moshës 15 vjeç prevalenca e të dhunuarve është 16.1%
 
 
==Si të dallojmë shenja bullizmi tek fëmitë==
 
Bullizmi dallohet tek femijet kur :
*Fëmija ka shenja të ndryshme në trup dhe nuk di ti shpjegojë.