Dallime mes rishikimeve të "Krahasimi"

6 bytes removed ,  1 vit më parë
Refuzoi ndryshimin e fundit të tekstit (nga 46.252.46.231) dhe riktheu rishikimin 2052231 nga Βατο
(lesht)
(Refuzoi ndryshimin e fundit të tekstit (nga 46.252.46.231) dhe riktheu rishikimin 2052231 nga Βατο)
Etiketa: Manual revert
'''Krahasimi''' ose '''komparacioni''' është vënia ballë për ballë e dy dukurive, dy sendeve a dy frymorëve të ngjashëm nga ana e jashtme, për të ndriçuar më mirë njërin prej tyre, për ta bërë më të gjallë e më të pasur mendimin. lesht
 
Krahasimi është përqasje ose përafrim midis dy imazheve që arrihet duke bashkuar fjalët përkatëse me ndihmën e lidhëzave. Është një nga figurat më të thjeshta, sepse mjafton të vihen përballë fjalët që shënojnë dukuri, sende a frymorë që kanë ngjashmëri dhe lidhen me lidhëzat '''si, ashtu si, porsi''' etj. për të pasur krahasim. Në këtë figurë stilistike vihen përballë veçoritë e dyta, ato që bien në sy dhe që shërbejnë për të vënë në pah anë të ngjashme, për ta ndriçuar më mirë njërën prej tyre, për ta shprehur me më shumë gjallëri e pasuri mendimin. Tipare të tilla janë veçoritë e formës, ngjyrës, trajtës (e bardhë '''si bora''').