Dallime mes rishikimeve të "Kryengritja e Shqipërisë së Mesme"

v
ska përmbledhje të redaktimeve
v
{{Infobox military conflict
|conflict= LëvizjaKryengritja fshatare
|partof=
|image= [[Skeda:Hendrik Reimers captured by Albanian forces (Juni 1914).jpg|300px|Henderik Reimers, kapiteni holandezë i xhandarmarisë ndërkombëtare kapet nga forcat shqiptare (qershor 1914)]]
|date= 1914
|place= [[Principata e Shqipërisë]]
|combatant1=[[Skeda:Essad Pasha's flag.svg|20px]] Lëvizja fshatare<br />{{flagicon|the Ottoman Empire}} Rebelë [[mysliman]]ë pro [[Osmanllinjtë|osmanë]] të Shqiperisë së Mesme
|combatant2={{flagicon|Albania|1914}} [[Principata e Shqipërisë|Shqipëria]]<br>{{flagicon|Romania}} [[Mbretëria e Rumanisë|vullnetarë rumunë]]<br>{{flagicon|Austria-Hungary}} [[Perandoria Austro-Hungareze|vullnetareë austro-hungarezë]] <br> vullnetareë [[Kosovarët|kosovarë]]
|commander1= {{Plainlist |
|commander1= [[Haxhi Qamili]], [[Arif Hiqmeti]], [[Musa Qazimi]] dhe [[Mustafa Ndroqi]]
* [[Haxhi Qamili]]
* [[Arif Hiqmeti]]
* [[Musa Qazimi]]
* [[Mustafa Ndroqi]]
}}
|commander2= {{Plainlist |
* [[Princ Vidi]]