Dallime mes rishikimeve të "Lufta e Parë Botërore"

ska përmbledhje të redaktimeve
Etiketa: Reverted
Etiketat: Redaktim nga celulari Redaktim nga aplikacioni për celular iOS app edit Reverted
Perandori Austro-Hungarez abdikoi. Asambleté Popullore shpallén Republikat e Austrisé dhe Hungarisé. Kjo ngjarje shénoi shpérbérjen e Perandorisé Austro-Hungareze.
 
Njé ngjarje e tillé ndodhi edhe né Gjermani. Perandori la fronin dhe mé 9 néntor u shpall Republika. Mé 1 1 néntor 1918, qeveria e re nénshkroi armépushimin dhe lufta pérfundoi me déshtimin e ploté té forcave té Bllokut Qendror.