Dallime mes rishikimeve të "Dendësia"

26 bytes added ,  1 vit më parë
eDWdadfw
(Refuzoi ndryshimin e fundit të tekstit (nga 62.4.55.19) dhe riktheu rishikimin 2061263 nga Eldarado)
Etiketa: Manual revert
(eDWdadfw)
{{SC|Data|Artikulli perdor fjale jo-teknike per te shpjeguar dukurine, prezanton koncepte qe nuk kane te bejne me termin fizk ne te njejtin paragraf}}
'''Dendësia''' në shkencat natyrore përkufizohet si sasia e materies përbrenda një vëllimi. Kyokiowjfdioajdoi akpookjopia term përdoret edhe nga shkencat shoqërore ku si materie mund të merret diçka tjetër dhe në vend të vëllimit merret sipërfaqja sikur te rasti i dendësisë së popullsisë.
 
Formula për dendësi është ''dendësia=masa/vëllimi'' ose ''p=m/V''. Nga kjo formulë rrjedh dhe njësia për dendësinë ''kg/m<sup>3</sup>''.Dendësia tregon sasinë e lendës për njësine e vëllimit.Trupat me vëllim te njejte, të ndërtuar nga substanca te ndryshme, kane dendësi te ndryshme.
Anonymous user