Ndryshimi mes inspektimeve të "Organizata Botërore e Shëndetësisë"

U kthye versioni 2165357 i bërë nga Miranda038 (diskutimet)
(Shtova një paragraf)
(U kthye versioni 2165357 i bërë nga Miranda038 (diskutimet))
Etiketa: Undo
 
 
OBSH mbështetet në kontributet e vlerësuara dhe vullnetare nga shtetet anëtare dhe donatorët privatë për financim. Që nga viti 2018, ai ka një buxhet mbi 4,2 miliardë dollarë, shumica e të cilave vijnë nga kontributet vullnetare nga vendet anëtare. <ref>{{Cito web|url=https://www.kff.org/global-health-policy/fact-sheet/the-u-s-government-and-the-world-health-organization/|title=The U.S. Government and the World Health Organization|last=Jan 24|first=Published:|date=2019-01-24|website=The Henry J. Kaiser Family Foundation|language=en-US|accessdate=2020-03-18}}</ref>
 
== Historiku ==
[[Konferencat Sanitare Ndërkombëtare]], të mbajtura fillimisht në 23 Qershor 1851, ishin paraardhësit e parë të OBSH-së. Një seri prej 14 konferencash që zgjatën nga 1851 deri në 1938, Konferencat Sanitare Ndërkombëtare punuan për të luftuar shumë sëmundje, kryesisht në to, [[kolera]], [[ethet e verdha]] dhe [[murtaja bubonike]]. Konferencat ishin kryesisht joefektive deri në ditën e shtatë, në 1892; kur u miratua një Konventë Sanitare Ndërkombëtare që merrej me kolera.
 
== Galeria ==