Ndryshimi mes inspektimeve të "Adrian Morina"

694 bytes removed ,  2 muaj më parë
 
 
== Jeta ==
Lindi më [[22 shkurt]] të vitit [[1981]] në Prizren, Me teater filloi te merret qysh nga viti 1997 si pjese e Teatrit te Qytetit te Prizrenit. Në [[Marsi|mars]] të vitit [[2004]] diplomoiDiplomoi në fakultetin e arteve, Drejtimi i Artit DramatikDAD, ne degen  e Aktrimitaktrim, ne klasenklasa e prof. [[Faruk Begolli|Faruk Begollit]]t,. Ka punuar[[marsi|mars]] si aktorvitit freelancer ne shume teatro te Kosoves[[2004]].Jeton dhe te rajonit, ndersapunon ne karrieren e tij ka edhe nje ekperience te madhe ne film dhe televizionPrishtine si aktor dhe producent. Nga viti 2014 eshte pjese e Ansamblitansamblit Rezidenterezident te Aktoreveaktoreve ne Teatrin Kombetar te Kosoves.
 
==Shfaqjet profesionale==
 
* "RikthimiKthimi i Karl May" Teatri KOMBETAR, Volksbuhne, Qendra Multimedia / Blerta Neziraj 20202019
*"Liza“Liza ne maj"maj”, Produksionproduksion i pavarur / Ilir BoshiBokshi 2020
*"Une jam vet grua" Teatri DODONA / Kushtrim Koliqi 2019
* "Shfaqja e fundit e Marije Gjonit" Teatri KOMBETAR / Andraš Urban 2019
 
== Festivalet dhe paraqitjet nderkombetare ==
Fitues i disa cmimeve individuale dhe kolektive ne disa prej festivaleve te njohura ne vend dhe rajon. Pjesemarres ne shume festivale nderkombetare si dhe paraqitje te shumta ne skena nderkometare si: Shqiperi, Maqedoni, Mali i Zi, Serbi, Kroaci, Bosnje dhe Hercegovine, Slloveni, Hungari, Rumani, Poloni, Sllovaki, Çeki, Greqi, Itali, Gjermani, Zvicerr, France, Belgjike, Angli, Norvegji, Suedi, Egjipt, Kolumbi dhe Amerike.
Shqiperi, Maqedoni, Mali i Zi, Serbi, Kroaci, Bosnje dhe Hercegovine, Slloveni, Hungari, Rumani, Poloni, Sllovaki, Çeki, Greqi, Itali, Gjermani, Zvicerr, France, Belgjike, Norvegji, Suedi, Angli, Egjipt, Kolumbi dhe Amerike.
 
I shperblyer nga Ministria e Kultures si “Aktori me i mire i vitit 2019”, me rolin e Charlote von Mahlsdorf ne shfaqjen “Une jam vet grua”, nga Doug Wright, me regji te Kushtrim Koliqit.
 
== Film dhe TV ==
<u>Pervoja si menagjer dhe producent_______________________________________________________</u>
 
·*        2002-2005 Festivali Nderkombetare i Studenteve SKENA UP / Themelues dhe drejtor gjeneral
·        2019-2020 U.D. drejtor artistic ne Teatrin Kombetar te Kosoves
·*        2005-2006 Teatri ODA / Menaxher i produksionit
 
·*        2006-2009 Teatri Profesionist Prizren / iniciator per themelim dhe U.D.menaxher i drejtorit artistikteatrit
·        2011 - AM Production - CEO
·*        2010- 20162018 Produksini ORION / drejtor kreativ
 
*2019 - U.D. drojtor artistik i Teatrit Kombetar te Kosoves
·        2010- 2016 Produksini ORION / drejtor kreativ
 
·        2006-2009 Teatri Profesionist Prizren / iniciator per themelim dhe U.D. i drejtorit artistik
 
·        2005-2006 Teatri ODA / Menaxher i produksionit
 
·        2002-2005 Festivali Nderkombetare i Studenteve SKENA UP / Themelues dhe drejtor gjeneral
[[Kategoria:Biografi shqiptarësh]]
[[Kategoria:Aktorë shqiptarë]]
Anonymous user