Dallime mes rishikimeve të "Energjia kinetike"

Shtova nje fjale qe e rregulloi fjalin
(Refuzoi ndryshimin e fundit të tekstit (nga 217.73.143.11) dhe riktheu rishikimin 1681883 nga EmausBot)
(Shtova nje fjale qe e rregulloi fjalin)
Etiketat: Redaktim nga celulari Redaktim në versionin web nga celulari
 
:<math>\,A=E_k=\frac{1}{2}mv^2.</math>
 
Në qoftë se trupi kryen punë negative <math>\,(A<0)</math>, atëherë energjia kinetike e tij zvogëlohet <math>\,(\Delta E_k<0)</math>. Në qoftë se mbi trup kryhet puna pozitive <math>\,(A>0)</math>, atëherë energjia kinetike e tij zmadhohet <math>\,(\Delta E_k>0)</math>. Në rast se puna është e barabartë me zero <math>\,(A=0)</math>, atëherë energjia e trupit do të mbetet konstante.
 
== Shiko dhe këtu ==
Anonymous user