Dallime mes rishikimeve të "Shefqet Krasniqi"

v
U kthyen ndryshimet e Taschlarabus (diskutimet) në versionin e fundit nga Olsi.
vNo edit summary
Etiketat: Manual revert Reverted
v (U kthyen ndryshimet e Taschlarabus (diskutimet) në versionin e fundit nga Olsi.)
Etiketa: Rollback
'''Shefqet Krasniqi''' (lindi më 20. 06. 1966 në fshatin [[Siboci|Sibofc]], në komunën e [[Komuna e Kastriotit|Kastriotit]]-[[Rajoni i Prishtinës]]) ështe ligjërues me profesion[[Fakulteti Doktori Studimeve Islame (Prishtinё)|Fakultetin e Studimeve Islame]]<ref name=":0">[http://shefqetkrasniqi.blogspot.mk/2013/05/biografia-e-hoxhe-shefqet-krasniqit.html Biografia e Hoxhe Shefqet Krasniqit]</ref> në [[Fakulteti i Studimeve Islame (Prishtinё)|Fakultetin e Studimeve Islame]], [[imam]] në [[Xhamia e Mbretit|Xhaminë e Madhe]] në [[Prishtina|Prishtinë]],<ref>[http://www.albeu.com/kosove/ja-kush-eshte-imami-i-xhamise-se-madhe-te-prishtines-shefqet-krasniqi/168661/ Ja kush është imami i Xhamisë së Madhe të Prishtinës, Shefqet Krasniqi]</ref> veteran i [[Ushtria Çlirimtare e Kosovës|Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës]],<ref>[http://ina-online.net/shefqet-krasniqi-ja-pse-nuk-tregova-se-isha-ne-uck-foto/ Shefqet Krasniqi:Ja pse nuk tregova se isha ne uck]</ref> antar në komisionin e lartë të [[Lidhja e Dijetarëve Muslimanë|Lidhjes se Dijetarëve Myslimanë]], përkthyes dhe botues i disa librave me tamtikë fetare,<ref name=":0" /> Për publikun në përgjithsi është i njohur per shumëllojshmërinë e aktiviteteve te tij, qoftë nga [[mimberi]] dhe [[mihrabi]] i [[Xhamia|Xhamisë]] si [[hatib]] dhe ligjërues, e qofte edhe nga mediet vizuale, te dëgjuara, elektronike dhe te shkruara.
 
Për vitin 2009publikunveturënpërgjithsi është ei drejtontenjohur Shefqetper Krasniqishumëllojshmërinë ue gjetaktiviteteve njëte arsenaltij, armësh. Sipas raportit të Policisë,qoftë nga makina[[mimberi]] edhe Shefqt[[mihrabi]] Krasniqiti u[[Xhamia|Xhamisë]] hodhën:si Njëhatib pushkëdhe me tytë të gjatëligjërues, njëe pistoletëqofte TTedhe enga prodhimitmediet Jugosllavvizuale, dyte dylbi që shërbejnë për t’u vendosur në armëdëgjuara, fishekëelektronike dhe njëte pajisje zhurmë-mbytëse për t’u vendosur në armë (silenciator)shkruara.<ref>https://www.gazetaexpress.com/lajme-nga-vetura-e-shefqet-krasniqit-u-hodh-nje-arsenal-armesh-por-ai-nuk-u-akuzua-kurre-nga-prokuroria-dokument-35951/</ref> Poashtu Krasniqi akuzohet për shtytje në kryerjen e veprave terroristike, nxitje të urrejtjes, përçarjes ose mos durimit kombëtarë, racor, ndërfetar dhe për shmangie nga tatimi..<ref>[http://portalb.mk/375207-shefqet-krasniqi-thote-se-eshte-i-pafajshem-video/ Arestimi i Shefqet Krasniqit]</ref> Ai më vonë deklarohet i pafajshem për akuzat e ngritura.<ref>[http://www.albinfo.ch/shefqet-krasniqi-deklarohet-pafajshem-per-akuzat-e-ngritura/ Shefqet Krasniqi deklarohet i pafajshëm për akuzat e ngritura]</ref>
== Jeta e hershme ==
Shkollën fillore e kryen në vendlindje, ndërsa të mesmen në [[Medreseja "Alauddin"|Medresenë “Alauddin’’]]- në Prishtinë. Më 1986 shkon në [[Medina|Medinne]] të [[Arabia Saudite|Arabisë Saudite]], ku me sukses përfundon studimet në Fakultetin e Gjuhës dhe Letërsisë arabe. Studimet pasdiplomike i vazhdon në të njejtin vend (Medinne), në degën e [[Sheriati]]t (ligjit) islam, në të cilën edhe magjistron. Nė vitin 2001, pas plot 15 vitesh të qëndrimit në Medinne, mbron doktoratën në lëminë e Sheriatit islam.<ref name=":0" />
 
Në vitin 2009 në veturën që e drejtonte Shefqet Krasniqi u gjet një arsenal armësh. Sipas raportit të Policisë, nga makina e Shefqt Krasniqit u hodhën: Një pushkë me tytë të gjatë, një pistoletë TT e prodhimit Jugosllav, dy dylbi që shërbejnë për t’u vendosur në armë, fishekë dhe një pajisje zhurmë-mbytëse për t’u vendosur në armë (silenciator).<ref>https://www.gazetaexpress.com/lajme-nga-vetura-e-shefqet-krasniqit-u-hodh-nje-arsenal-armesh-por-ai-nuk-u-akuzua-kurre-nga-prokuroria-dokument-35951/</ref>
== Jetëshkrimi ==
Në vitin 2009 në veturën që e drejtonte Shefqet Krasniqi u gjet një arsenal armësh. Sipas raportit të Policisë, nga makina e Shefqt Krasniqit u hodhën: Një pushkë me tytë të gjatë, një pistoletë TT e prodhimit Jugosllav, dy dylbi që shërbejnë për t’u vendosur në armë, fishekë dhe një pajisje zhurmë-mbytëse për t’u vendosur në armë (silenciator).<ref>https://www.gazetaexpress.com/lajme-nga-vetura-e-shefqet-krasniqit-u-hodh-nje-arsenal-armesh-por-ai-nuk-u-akuzua-kurre-nga-prokuroria-dokument-35951/</ref> Poashtu Krasniqi akuzohet për shtytje në kryerjen e veprave terroristike, nxitje të urrejtjes, përçarjes ose mos durimit kombëtarë, racor, ndërfetar dhe për shmangie nga tatimi.<ref>[http://portalb.mk/375207-shefqet-krasniqi-thote-se-eshte-i-pafajshem-video/ Arestimi i Shefqet Krasniqit]</ref> Ai më vonë deklarohet i pafajshem për akuzat e ngritura.<ref>[http://www.albinfo.ch/shefqet-krasniqi-deklarohet-pafajshem-per-akuzat-e-ngritura/ Shefqet Krasniqi deklarohet i pafajshëm për akuzat e ngritura]</ref>
 
Gjatë bastisjes në shtëpi iu gjet një letërnjoftim i Serbisë, i lëshuar në vitin 2004, i cili skadonte në vitin 2014, por sipas një vendimi të Ministrisë së Punëve të Brendshme të [[Serbia|Republikës së Serbisë]], ai vlente deri në vitin 2016.<ref>http://www.gazetatema.net/2014/09/18/ekstremiste-islamike-me-licna-karta-leternjoftime-te-serbise/</ref>
 
== Biografia ==
 
=== Jeta e hershme ===
ShkollënShkollėn fillore e kryen vendlindje, ndërsandėrsa mesmen [[Medreseja "Alauddin"|Medresenë “Alauddin’’Medresen“Alauddin’’]]- PrishtinëPrishtinė. 1986 shkon [[Medina|Medinne]] [[Arabia Saudite|ArabisëArabisė Saudite]], ku me sukses përfundonpėrfundon studimet Fakultetin e GjuhësGjuhės dhe LetërsisëLetėrsisė arabe. Studimet pasdiplomike i vazhdon njejtin vend (Medinne), degëndegėn e [[Sheriati]]t (ligjit) islam, cilëncilėn edhe magjistron. Nė vitin 2001, pas plot 15 vitesh qëndrimitqėndrimit Medinne, mbron doktoratëndoktoratėn lëminëlėminė e Sheriatit islam.<ref name=":0" />{{cn}}
 
== Botimet ==
* '''[[Texhvidi|Texhvid]] i preferuar - Kur'an për të lexuar''' që i kushtohet rregullave të leximit të [[Kur'ani]]tanit.
* '''Rruga e Ndriçuar -''' libër i cili flet për biografinë e [[Muhammedi|Muhamedit]] nga lindja deri në vdekje.
* '''Qëndrime në Kohë 1''' - përmbledhje shkrimesh të artikujve të gazetës [[Epoka e Re]] në vitet 2009-2010.
* '''Qëndrime në Kohë 2''' - përmbledhje shkrimesh të artikujve të gazetës [[Epoka e Re]] në vitin 2012.
* '''Trasmetimet e [[Ebu Hanife]]sHanifes nëpërmjet Hasen Bin Zijad Eluluij.'''
 
=== Përkthimet ===
* '''Të drejta në të cilat ftoi natyra e njeriut dhe i pranoi Sheriati''' nga autori '''[[Sheh Muhamed ibën Salih el Uthejmin|Shejh Muhad Saalih Uthejmin]]'''
* '''[[Akide]] Ehli [[Syneti]] dhe Gjemati''' nga autori '''[[Shejh]] Muhad Saalih Uthejmin'''.
 
== Burimet ==
<references />