Abdullah ibn Abas: Dallime mes rishikimesh

ska përmbledhje të redaktimeve
[Redaktim i kontrolluar][Redaktim i kontrolluar]
vNo edit summary
No edit summary
Rreshti 9:
Ai rrëfen për veten dhe thotë:
 
I Dërguari i Allahut një ditë po përgatitej për namaz dhe, unë ia përgatita ujin për abdest dhe ai (alejhi selam) u gëzua për këtë veprim timin...
 
Kur po bëhej gati për tu falur, më bëri me shenjë që të qëndrojë afër tij. Kur mbaroi të falurit, ai ma bëri me dorë dhe tha:
 
<nowiki>''</nowiki>Kush të pengoi që të jesh afër mejeşmeje o rob i Allahut?<nowiki>''</nowiki> E unë i thashë:
 
- Ti je më i madhëruar të të shikoj karshi dhe më i dashur sesa unë që të qëndrojë krah për krah me ty, o I Dërguar i Allahut! Në atë çast ai (alejhi selam) ngriti duart kah qielli dhe tha: <nowiki>''</nowiki> O Zot, i dhuro urti këtij fëmije!<nowiki>''</nowiki>
Anonymous user