Dallime mes rishikimeve të "Lidhëzat"

302 bytes added ,  5 muaj më parë
ska përmbledhje të redaktimeve
Etiketat: Redaktim nga celulari Redaktim në versionin web nga celulari
Etiketat: Redaktim nga celulari Redaktim në versionin web nga celulari
{{Pp}}
{{joref}}
[[Lidhëza bashkërenditëse|Lidhezat]] janë nje klase fjalesh të cilat janë pjesë te pandrysheshme të ligjeratës,matematika. eshte lende vl kemiKemi lidhëza bashkrenditësebashkërenditëse dhe nënrenditëse, të thjeshta dhe të përbëra. Ato lidhin dy fjali me njëra -tjetrën ose dy gjymtyrë në fjalë
[[Lidheza nenrenditese|Lidhezat]]
Lidhezat nenrenditese sherbejne per te lidhur :
Llojet e lidhezave
Lidhëzat mund të ndahen në dy grupe të mëdha:
* [[Lidhëza bashkërenditëse]] - Krijojne marredhenie barazie mes dy pjeseve te nje fjalie. Ato mund edhe te shkruhen si fjali me vete.Nëse heqim pjesën e parë të fjalisë, kjo e fundit e mbart akoma kuptimin e saj si psh. Miri dhe Ardita janë në festë. Nëse e heqim pjesën "Miri dhe" dhe e bëjmë Ardita është në festë, ne kemi një fjali me kuptim të plotë. Edhe nëse heqim pjesën e dytë "dhe Ardita" mund ta bëjmë Miri është në festë.
* [[Lidhëza nënrenditëse]] - Krijojne marredhenie varesie mes dy pjeseve te fjalise ku vihen re pjesa kryesore dhe pjesa e nenrenditur. Pjeset e nenrenditura nuk kane asnje kuptim nese nuk shoqerohen nga nje pjese kryesore.
 
Anonymous user