Ndryshimi mes inspektimeve të "Frigoriferi"

24 bytes removed ,  2 muaj më parë
v
Ktheva e ne ë, nderhyra ne disa gabime drejteshkrimore.
v (kalimi i nxehtesise nga trupi i ftohte ne te ngrohte)
v (Ktheva e ne ë, nderhyra ne disa gabime drejteshkrimore.)
 
[[File:Thinktank Birmingham - object 1978S03348(1).jpg|thumb|An early electric refidgerator, with a cyclindrical heat exchanger on top. Now in the collection of [[Thinktank, Birmingham Science Museum]]. ]]
 
Paisje e cila me aneanë te energjiseenergjisë elektrike kryen procesin e kalimit te nxehtesisnxehtësis nga trupi me i ngrohtengrohtë ne trupin me te ftohteftohtë.Lëngu që përdoret në përgjithesi për ftohje në frigorifer është amoniaku.Firigoferi përdoret për ruajtjen e ushqimeve për një kohë më të gjatë.
Lengu qe perdoret ne pergjithesi per ftohje ne frigorifer eshte amoniaku.Firigoferi perdoret per ruajtjen e ushqimeve per nje kohe shume te shkurter,po frigoriferi perdoret per nje kohe me te gjate per ruajtjen e ushqimeve.
 
Te analizohet si behetbëhet ftofjaftohja e ushqimit ne frigorifer.
 
PjesetPjesët kryesore te frigoriferit janejanë:dhoma e ftohjes,dhoma e ngrirjes dhe sistemi elektrik i ftofjesftohjes.Sistemi i ftohjes eshteështë i mbushur me njenjë lenglëng te quajtur freoni.Freoni eshteështë njenjë perzierjepërzierje e fluorit,karbonit dhe hidrogjenit.LevizjenLëvizjen e freonit nepernëpër gypa e benebënë mundesimimundësimi i levizjeslëvizjes se kompresorit dhe freoni levizlëviz nepernëpër gypat e bakrit.LenguLëngu i freonit avullohet me nxehtesinenxehtësinë e marremarrë nga dhoma e ftohjes dhe nga dhoma e ngrirjes.Pastaj avulli i ngrohur dergohetdërgohet ne kompresor dhe kondesator.Ne kondesator avulli ftohet dhe kthehet perseripërsëri ne lenglëng dhe ky me tej qarkullon nepernëpër gypa.
 
{{tek-cung}}