Dallime mes rishikimeve të "Dendësia"

77 bytes removed ,  1 vit më parë
Refuzoi 3 ndryshimet e fundit të tekstit (nga 185.33.33.204, 37.35.66.13 dhe 46.99.77.139) dhe riktheu rishikimin 2162301 nga Olsi
(Shtova permbajtje)
Etiketat: Reverted Redaktim nga celulari Redaktim në versionin web nga celulari
(Refuzoi 3 ndryshimet e fundit të tekstit (nga 185.33.33.204, 37.35.66.13 dhe 46.99.77.139) dhe riktheu rishikimin 2162301 nga Olsi)
Etiketa: Manual revert
{{SC|Data|Artikulli perdor fjale jo-teknike per te shpjeguar dukurine, prezanton koncepte qe nuk kane te bejne me termin fizk ne te njejtin paragraf}}
'''Dendësia''' - eshkencat materies,natyrore osepërkufizohet dendesiasi sasia e trupavemateries eshtepërbrenda madhesinjë fizike qe shprehet me raportin ndermjet mased se trupit dhe vellimit qe ze aivëllimi. okiowjfdioajdoi akpookjopia Ky term përdoret edhe nga shkencat shoqërore ku si materie mund të merret diçka tjetër dhe në vend të vëllimit merret sipërfaqja sikur te rasti i dendësisë së popullsisë.
 
Formula për dendësi është ''dendësia=masa/vëllimi'' ose ''p=m/V''. Nga kjo formulë rrjedh dhe njësia për dendësinë ''kg/m<sup>3</sup>''.Dendësia tregon sasinë e lendës për njësine e vëllimit.Trupat me vëllim te njejte dhe, të ndërtuar nga substanca te ndryshme, kane dendësi te ndryshme.
Dendësia relative e një trupi ështe nje numër qe tregon dendësinë e tij të krahasuar me dendësinë e ujit.