Dallime mes rishikimeve të "Trashëgimia kulturore"

Refuzoi 2 ndryshimet e fundit të tekstit (nga 79.106.65.66 dhe 46.183.124.65) dhe riktheu rishikimin 2089023 nga 46.99.6.163
Etiketat: Reverted Redaktim nga celulari Redaktim në versionin web nga celulari
(Refuzoi 2 ndryshimet e fundit të tekstit (nga 79.106.65.66 dhe 46.183.124.65) dhe riktheu rishikimin 2089023 nga 46.99.6.163)
Etiketa: Manual revert
[[Skeda:Giovanni_Paolo_Pannini_002.jpg|parapamje|300x300px|''Rrënojat romake'', nga Giovanni Pannini, 1751. Trashëgimi kulturore seksi dhe artistike e [[Perandoria Romake|Perandorisë Romake,]] e cila shërbeu si një themel për kulturën e mëvonshme Perëndimore, veçanërisht nëpërmjet [[Rilindja|Rilindjes]] dhe Neoklasicizmit (siç është shembulli këtu).]]
'''Trashëgimia kulturore''' është trashëgimi fizike e artefakteve dhe objekteve (atributeve) të një grupi ose të shoqërisë të cilat janë të trashëguara nga gjeneratat e kaluara, tek gjeneratat e tashme me qëllim të kujdesit për të mirën e brezave të ardhshëm. Trashëgimia kulturore përfshin pronën kulturore e njohur edhe si kultura materiale (të tillë si ndërtesat, monumentet, peizazhet, librat, veprat e artit dhe objektet e ndryshme), kulturën shpirtërore, (të tilla si folklori, traditat, gjuha dhe njohuritënjohurit tradicionale), si dhe trashëgiminë natyrore (duke përfshirë peisazhet e rëndësishme kulturore).
 
Akti i qëllimshëm i ruajtjes së trashëgimisë kulturore për të ardhmen është i njohur si '''konservi