Dallime mes rishikimeve të "Elton Debreshi"

shtova foto
No edit summary
Etiketa: Manual revert
(shtova foto)
== Arsimimi dhe puna në minierë ==
Elton Debreshi ka mbaruar arsimin fillor në shkollën “Ali Talja” në Bulqizë e më pas atë 9-vjeçar në shkollën “Asllan Keta” në Fushë-Bulqizë. Në vitin 2012 ai filloi punë si minator në [https://balfin.al/index.php/al/portofoli/industri-minerare/albchrome/miniera-e-bulqizes minierën e Bulqizës] në “Zonën D”. Nga viti 2014 deri në vitin 2019 ai punoi si minator në kompaninë Albchrome të Samir Manes, deri sa u pushua nga puna si pasojë e organizimit sindikal në [https://web.facebook.com/MinatoretSMBB Sindikatën e Minatorëve të Bashkuar të Bulqizës].
[[Skeda:Elton Debreshi, Albanian activist.jpg|parapamje|Elton Debreshi ne 2021shin]]
 
== Angazhimi sindikal ==
Në 17 nëntor të 2019-ës u shpall Sindikata e Minatorëve të Bashkuar të Bulqizës, kryetar i së cilës u zgjodh Elton Debreshi. Ai u pushua<ref>https://dosja.al/bulqize-albchrome-shkarkon-kryetarin-elton-debreshi-5-dite-pas-emerimit-sindikata-e-minatoreve-hakmarrje-nga-kompania/</ref> nga puna për shkak të angazhimit të tij sindikal më 22 nëntor të po atij viti. Për pushimin nga puna të Debreshit minatorët nisën një grevë<ref>https://mattv.al/nderpritet-greva-e-minatoreve-te-bulqizes/</ref> nga 25 nëntori deri në 5 dhjetor, gjatë së cilës u pushuan nga puna edhe 3 minatorë të tjerë. Elton Debreshi ka denoncuar vazhdimisht kushtet e vështira të punës<ref>https://dosja.al/dinjiteti-ska-cmim-elton-debrushi-si-me-hoqi-nga-puna-samir-mane-se-kerkova-te-drejta-per-minatoret-paguhemi-500-mije-leke-te-vjetra-e-punojme-me-norme/</ref> në minierë dhe ka qenë në krye të protestave të mbajtura nga minatorët<ref>https://www.reporter.al/minatoret-protestojne-ne-tirane-kunder-samir-manes/</ref>. Debreshi ka qenë në mbështetje të punëtorëve<ref>https://web.facebook.com/watch/?ref=saved&v=565989107326347</ref><ref>https://web.facebook.com/watch/?ref=saved&v=261896968230301</ref> edhe nga sektorë të tjerë të prodhimit e përpunimit si në rastin e naftëtarëve të Ballshit, ku ka qenë i pranishëm në protestat e nbajtura nga ata në Ballsh dhe Tiranë.
 
== Kandidimi për deputet ==