Dallime mes rishikimeve të "Rrjeti yll"

468 bytes added ,  14 vjet më parë
v
mjetë i komunikimit është edhe lapsi hahahah, mos ma merr për të keq, shaka është :D
v (Star network u zhvendos tek Lidhja yll: çdo njeri që ka njohuri nga lidhjet e di që ato natyrisht edhe e krijojnë rrjetin, merre një elektromotor edhe shiko ka lidhje paralele seirike apo yll)
v (mjetë i komunikimit është edhe lapsi hahahah, mos ma merr për të keq, shaka është :D)
[[Lidhja]] [[ylli|yll]] është një lidhje e elementeve të ndryshme në formën e yllit dhe është lidhja e tretë e mundëshme e elementeve.
'''Rrjeti star''' (apo në shqip, yll) është një rrjet i cili ka një shpërndarje të atillë që një nga mjetet e komunikimit (router, kompjuter, switch, etj.) gjendet në qendër (si në yll) dhe mjetet tjera janë të shpërndara në formë të degëve të yllit, d.m.th në skajë dhe janë të lidhura me qendrën.
 
 
Me anë të kësaj lidhje formohet edhe rrjeti kompjuterik në punishte, një rrjetë e veglave elektronike të lidhura për një qendër shërbyese që mund të jetë e ndarë nga ajo komanduese, i njohur nga zhvilluesit si rrjeti star {nga [[ang.]] ''Star network'Rrjeti', [[shqiptimi|lexo]]: star''star netuork'' (apome kuptimin shqip,rrjeti yll) i [[punishtja|punishtes]]}. Ky është një rrjet i cili ka një shpërndarje të atillë që një nga mjetet e komunikimit (router, kompjuter, switch, etj.) gjendet në qendër (si në yll) dhe mjetet tjera janë të shpërndara në formë të degëve të yllit, d.m.th në skajë dhe janë të lidhura me qendrën.
 
Ky lloj rrjeti ka një pikë të dobët, se nese mjeti qëndror i komunikimit dëmtohet, apo largohet, pjesët tjera shkëputen nga lidhja dhe nuk komunikojne me njëra tjetrën.