Dallime mes rishikimeve të "Softuer kompjuterik"

Reverted 1 edit by 2804:D55:525A:9600:7DAF:16EF:8637:3F31 (talk) (TwinkleGlobal)
Etiketat: Redaktim nga celulari Redaktim në versionin web nga celulari Reverted
(Reverted 1 edit by 2804:D55:525A:9600:7DAF:16EF:8637:3F31 (talk) (TwinkleGlobal))
Etiketa: Undo
 
[[Skeda:OpenOffice.org Writer.png|thumb|300px|[[OpenOffice.org]] Writer]]
skeda:ppen Writerpngthumb250pxopenOfficeorgwrit
softuerilangensoftware'''Softueri''' ({{lang-en|software}}) quhet bashkësia e programeve kompjuterike dhe të dhënat e tjera që përmbajnë instruksionethoneinstruksione që i thonë kompjuterit se farëçfarë duhet të bëjëgjithashtubëjë. Gjithashtu mund të themi se softueri i referohet një apo më shumë programeve kompjtuerike dhe të dhënave të ruajtura në memorien e kompjuterit për arsye të caktuaraprogrametcaktuara. Programet softuerike kryjenë funksionin e programit ose duke i dhënë instruksione të drejtëpërdrejta harduerit të kompjuterit ose duke shërbyer si input për programe të tjera.
 
Termi softuer ka lindur si kontrasit i termit të vjetër harduer (që do të thotë pajisje fizike). Ndryshe nga hardueri, softueri nuk preket ose të shikohet fizikisht.
 
== Softueri ==