Dallime mes rishikimeve të "Deti i Vdekur"

ska përmbledhje të redaktimeve
vNo edit summary
No edit summary
Etiketa: Reverted
Uji i detit të Vdekur kryesisht është i nxehtë, dhe nxemja e tij nuk është e nevojshme. Për shkak se uji është shume i kripur e ka dendësinë te madhe. Në 35 metrat e sipërme kripesia është 30 – 40 % dhe temperature arrijnë 19 -37 gradë celsius. Në këtë gjendje nuk është e mundur futja në ujë deri në qafë, sepse trupi i njeriut ngrihet mbi ujë porsa hyn në ujë në lartësinë e gjoksit, kështu që notimi është pothuajse i pamundur përshkak se trupi qëndron në sipërfaqe. Kujdesi duhet të jetë i lartë që ndonje pike uji mos të depërtoje në sy, sepse është e domosdoshme shpëlarja me ujë të zakonshëm, - deti është aq i kripur sa që është e pamundur hapja e syve.
 
Për shkak të kripesise uji i Detit të Vdekur është shumë i shërueshëm. Pas daljes nga uji trupi mbetet i mbuluar me një shtresë të trashë të kripës, e cila me kalimin e kohës vepron në lëkurë. Në fund të detit është edhe shtresa e baltës më të cilën njerzit bëjnë lyerjen e trupit për shëndet më të mirë.Me qene se ky det ka shume kripe qfare do lloj peshe te këtë një njeri ai qendron mbi ate lloj uji. Sipas fese islame thuhet se zoti ka denuar njerezit dhee kapopullit derguarte shiLutit mea.s kripe,ne kursemomentin sipaskur shkenceseshte kyshfaqur dethaptazi kahomoseksualizmi. Pas shume kripeparalajmerimeme pernga shkakana e Allahut napermes te shkembinjvederuarit te Tij Lutit a.s, Kapopulli i ketij vendi i cili ka qen i perbere nga 300 fshatra e kane hjedh posht paralajmerinim e Allahut dhe shumenuk pretendimeju tjerakan shmang degjenerimit ose homoseksualizmit dhe si rrezultat i kesaj Allahu u ka dergu denim dhe at popull e ka permbys. Sipas gjeologeve thuhet se toka rreth ketij detidetit misterioznuk i perkon cilesise dhe elementeve te zakonshme te tokes perpos tokes e cila eshte ne thellesi nen 50 metra dhe kjo e e argumenton qart permbysjen e popullit te Lutit a.s
 
 
Anonymous user