Dallime mes rishikimeve të "Galieni"

4.079 bytes removed ,  11 muaj më parë
(nentitujt)
 
== Citimet ==
{{Reflist}}
 Titulli i plotë i Gallienus në vdekjen e tij ishte imerator herë perandor 1 herë konsull 7 herë babai i atdheut ".
Përgjithësisht pranohet se ai ishte 35 vjeç kur u ngjit në fron në 253, shih J. Bray (1997), f.16
 
R. Syme, Historia Augusta Papers (Oxford, 1983), f. 197
 
J. Bray (1997), fq.49–51
 
Dunbar, Agnes B.C. (1901). Një fjalor i grave të shenjta. Vëllimi 1. Londër: George Bell & Sons. f. 104. | vëllimi = ka tekst shtesë (ndihmë)
 
Peachin, f. 37, 39.
 
A. Watson (1999), f.33
 
Andreas Alfoldi përmend pesë në Numërimi i Fitoreve të Perandorit Gallienus dhe të Besnikërisë së Legjioneve të tij, Kronikë Numizmatike, 1959, ribotuar New York, Attic Books, 1977, <nowiki>ISBN 0-915018-28-4</nowiki>.
 
J. Bray (1997), f.56–58
 
J. Bray (1997), f.56
 
J. Drinkwater, Perandoria Galike (Wiesbaden: Franz Steiner Verlag, 1987, <nowiki>ISBN 3-515-04806-5</nowiki>), f. 21–22.
 
J. Bray (1997), f.57; Drinkwater (1987), f.22 sugjeron që ai gjithashtu kishte përgjegjësi për Moesia.
 
Drinkwater (1987), f. 22
 
Për një prezantim shumë të plotë të pikëpamjeve të kundërta, shih J. Bray (1997), f.72-73; gjithashtu, A. Watson (1999), f.230, shënimi 34
 
J. Bray (1997), fq.74–75
 
Aurelius Victor, 33,2, Orosius, Historiae adversus Paganos 7,10, Eutropius 9,8
 
Zonaras, 12.24
 
J. Bray (1997), f.76. J. Fitz, Ingenuus et Regalien, f.44.
 
J. Bray (1997), f.47
 
A. Watson (1999), f.34
 
J. Bray (1997), f.78
 
J. Bray (1997), f.79
 
D.S.Potter (2004), f.256
 
Victor Duruy, Historia e Perandorisë Romake, vëllimi VI, pjesa II, f.418, Londër, 1886
 
J. Bray (1997), f.82
 
J. Bray (1997), fq.82,83
 
J. Bray (1997), f.83
 
T. Nagy, Les moment historiques de Budapest, vëll.II, 1962, për të parin dhe J. Fitz, Ingenuus at Regalien, f.50 për këtë të fundit, siç citohet te J. Bray (1997), f.83
 
J. Fitz, LA PANNONIE SOUS GALLIEN, Latomus, vëll. 148, Bruksel, 1976, f.5–81, siç citohet në J. Bray (1997), f.83
 
D.S.Potter (2004), f. 255
 
D.S.Potter (2004), f.255–256
 
J. Bray (1997), f.142
 
Historia Augusta, Të dy Gallienii, II.6
 
J. Bray (1997), fq.143–144
 
J. Bray (1997), fq.144–145
 
J. Bray (1997), f.133
 
Andreas Älfoldi, "Numërimi i Fitoreve të Perandorit Gallienus dhe i Besnikërisë së Legjioneve të tij", Kronikë Numizmatike, 1959, ribotuar New York, Attic Books, 1977, siç citohet në J. Bray (1997), f.359, shënimi 5
 
Lothar Bakker. "Raetien unter Postumus. Das Siegesdenkmal einer Juthungenschlacht im Jahre 260 n. Chr. Aus Augsburg." Germania 71, 1993, f. 369–386.
 
D.S.Potter (2004), f.260
 
J. Bray (1997), fq.136–137
 
Andreas Älfoldi, "Numërimi i Fitoreve të Perandorit Gallienus dhe i Besnikërisë së Legjioneve të tij", Kronikë Numizmatike, 1959, ribotuar New York, Attic Books, 1977, siç citohet në J. Bray (1997), f.359, shënimi 27
 
D.S.Potter (2004) f.263
 
J. Bray (1997), f.138
 
J. Bray (1997), f.146
 
J. Bray (1997), f.147
 
J. Bray (1997), f.279–288, Pat Southern 2001, f.109. Shih gjithashtu Alaric Watson 1999, f.215, David S. Potter 2004, f.266, Herwig Wolfram, Historia e Gotëve (përkth. Nga Thomas J. Dunlap), University of California Press, 1988. [[ISBN 0-520-06983 -8, f.54]]
 
J. Bray (1997), f.290–291
 
J. Bray (1997), fq.292
 
D.S. Potter (2004), f.264
 
R. Syme (1968)
 
Historia Augusta, Të dy Gallieni, XIV.4–11
 
J. Bray (1997), fq.307–309. A. Watson (1999), fq.41–42
 
Samuel N. C. Lieu, Domikic Montserat (redaktorët). Nga Konstandini tek Juliani: Pamje pagane dhe bizantine: Një burim historik, Routledge, <nowiki>ISBN 0-203-73029-1</nowiki>, shënimi 38 në f.54-55
 
Jugore, Pat. Perandoria Romake nga Severus në Kostandin, Routledge, Londër dhe Nju Jork, 2001, f. 2
 
Jugore, f. 3
 
Sylvianne Estiot, [[Thesari Lava i Arit Romak.]] Gjithashtu në Trésors monétaires, vëllimi XXIV, BNF, 2011 <nowiki>ISBN 9782717724929</nowiki>
 
Aurelius Victor, De Caesaribus, 33–34
 
Jugore, f. 2-3, 83.
 
Piétri, Charles (2002-01-01). "Prokuroritë". Në Levillain, Philippe (red.). Papati: Një Enciklopedi. Shtypi i Psikologjisë. f. 1156. <nowiki>ISBN 9780415922302</nowiki>.
 
== Referencat ==