Dallime mes rishikimeve të "Wikipedia:Faqja kryesore/Artikulli i javës/2021/26"

ska përmbledhje të redaktimeve
(Faqe e re: <table border=0 align="center"> <tr> <td>55x63px</td> <td>55x63px</td> <...)
 
 
<table border=0 align="center">
<tr>
<td>[[Skeda:Rome-Capitole-StatueConstantin.jpg|55x63px]]</td>
<td>[[Skeda:Meister_von_San_Vitale_in_Ravenna_004.jpg|55x63px]]</td>
<td>[[Skeda:Istanbul - Museo archeol. - Diocleziano (284-305 d.C.) - Foto G. Dall'Orto 28-5-2006.jpg|55x63px]]</td>
<td>[[Skeda:Belisarius mosaic.jpg|55x63px]]</td>
</tr>
<tr>
<td><small>[[Konstandini i Madh]]</small></td>
<td><small>[[Justiniani I]]</small></td>
<td><small>[[Diokleciani]]</small></td>
<td><small>[[Belisarius]]</small></td>
</tr>
<tr>
<td>[[Skeda:Bernardino Pinturicchio - Saint Jerome in the Wilderness - Walters 371089.jpg|55x63px]]</td>
<td>[[Skeda:Face of King Gentius on Ancient Illyrian coin.jpg|55x63px]]</td>
<td>[[Skeda:Aurelian.jpg|55x63px]]</td>
<td>[[Skeda:Santa Giulia 4.jpg|55x63px]]</td>
</tr>
<tr>
<td><small>[[Jeronimi]]</small></td>
<td><small>[[Genti]]</small></td>
<td><small>[[Aureliani]]</small></td>
<td><small>[[Klaudi II]]</small></td>
</tr>
<tr>
<td>[[Skeda:Pius I.jpg|55x63px]]</td>
<td>[[Skeda:PCaius.jpg|55x63px]]</td>
<td></td>
<td>[[Skeda:Shën Asti - ikonë, shek. 20 .jpg|55x63px]]</td>
</tr>
<tr>
<td><small>[[Papa Pius I]]</small></td>
<td><small>[[Papa Kaio]]</small></td>
<td><small>[[Niket Dardani]]</small></td>
<td><small>[[Asti]]</small></td>
</tr>
<tr>
<td>[[Skeda:ValentinianI.jpg|55x63px]]</td>
<td>[[Skeda:Gratian Solidus.jpg|55x63px]]</td>
<td>[[Skeda:Toulouse - Musée Saint-Raymond - Maximien Hercule1.jpg|55x63px]]</td>
<td>[[Skeda:Const.chlorus01 pushkin.jpg|55x63px]]</td>
</tr>
<tr>
<td><small>[[Valentiniani I]]</small></td>
<td><small>[[Gratiani]]</small></td>
<td><small>[[Maximian]]</small></td>
<td><small>[[Konstantius Chlorus]]</small></td>
<tr>
</tr>
<td>[[Skeda:Statue of emperor Valentinian II detail.JPG|55x63px]]</td>
<td>[[Skeda:Valens Honorius Musei Capitolini MC494.jpg|55x63px]]</td>
<td>[[Skeda:Semissis-Anastasius I-sb0007.jpg|55x63px]]</td>
<td>[[Skeda:Campidoglio, Roma - Costantino II cesare dettaglio.jpg|55x63px]]</td>
</tr>
<tr>
<td><small>[[Valentiniani II]]</small></td>
<td><small>[[Valensi]]</small></td>
<td><small>[[Anastasios]]</small></td>
<td><small>[[Konstantini i II]]</small></td>
<tr>
'''Ilirët''' ishin popull i lashtë i Gadishullit Ballkanik dhe disa historianë besojnë,se ilirët ishin trashëgimtarët e vetëm të [[Pellazgët|pellazgëve]], banorët më të lashtë të [[Gadishulli Ballkanik|Siujdhesës ballkanike]].
Sipas [[Herodoti]]t trojet e ilirëve shtriheshin në shek e [[5 p.e.r]] nga [[Bregu Adriatik|Adriatiku]] në [[Morava]] në lindje dhe përkatësisht deri [[Etsch]] në perëndim.