Dallime mes rishikimeve të "Lumi i Çerravës"

ska përmbledhje të redaktimeve
 
{{pp}}
Tamam poshtë fshatit Peshkepi (899 m) Lumi kthen perse ri përmes një kanioni midis Kodrave Vojtino (Војтино ; 874 m) ne lindje e Korija Zgjana (931 m) në perëndim duke u kryqëzuar në kufirin shtetëror, hyn në fushën e gjerë te Lubanishtit. Pas 18 km lumi shpejt arrin ne Liqenin e Ohrit, duke sjelle mesatarisht 1,5 m³ uji në sekonde. Fundi i fushës konsiston ne një kompleks karbonati, i përbëre nga shkëmbinj te përshkueshëm uji, gëlqere dhe mermeri.