Dallime mes rishikimeve të "Lumi i Gjanicës"

+foto #WPWPSQ #WPWP
v (→‎Referime: Referencat -> Referimet duke përdorur AWB)
(+foto #WPWPSQ #WPWP)
{{per permiresim|23 shkurt 2009}}
{{pa referenca|23 shkurt 2009}}
[[Skeda:Fiume Gjanica e Piazza della Vittoria.jpg|parapamje|Lumi Gjanica]]
 
Lumi i Gjanicës (pasqyra 4-10), degë e Semanit, është lumi me ndotje më të rëndë në Shqipëri. Menjëherë pas burimit ai ndotet rëndë me mbeturina me origjinë nafte dhe nënprodukte të saj nga sipërfaqja naftë nxjerrëse e Marinzë–Patos dhe, gjithashtu, prej Uzinës së Përpunimit të Naftës në Ballsh.