Dallime mes rishikimeve të "Festivali Evropian i Këngës 2021"

=== Çmimet Marcel Bezençon ===
Çmimet Marcel Bezençon nderojnë këngët më të mira konkurruese në finale. Të emëruar sipas themeluesit të konkursit, çmimet u krijuan dhe u dorëzuan për herë të parë në [[Festivali Evropian i Këngës 2002|konkursin 2002]] nga [[Christer Björkman]] (përfaqësuesi i Suedisë në [[Festivali Evropian i Këngës 1992|konkursin e vitit 1992]] dhe Shefi aktual i Delegacionit të vendit), dhe [[Richard Herrey]] (një anëtar i Herreys i cili fitoi [[Festivali Evropian i Këngës 1984|Konkursin 1984]] për Suedinë).<ref>{{cite web|title=Marcel Bezençon Award – an introduction|url=http://poplight.zitiz.se/marcelbezenconaward/en|archive-url=https://web.archive.org/web/20131017033001/http://poplight.zitiz.se/marcelbezenconaward/en|archive-date=17 October 2013|access-date=15 July 2012|publisher=Poplight.se}}</ref> Çmimet ndahen në tri kategori: Çmimi Artistik, Çmimi i Kompozitorëve dhe Çmimi i Shtypit.<ref>{{Cite web|date=2017-04-02|title=Marcel Bezençon Awards|url=https://eurovision.tv/about/in-depth/marcel-bezencon-awards/|url-status=live|access-date=2021-05-04|publisher=European Broadcasting Union (EBU)|language=en}}</ref> Fituesit zbulohen pak para finales së Eurovisionit.
{| class="sortable wikitable plainrowheaders"
! scope="col" |Kategoria<ref>{{Cite web|title=Marcel Bezençon Awards – Eurovision 2021|url=https://eurovision.tv/video/marcel-bezencon-awards-eurovision-2021|access-date=22 May 2021|publisher=European Broadcasting Union|language=en-gb}}</ref>
! scope="col" |Shteti
! scope="col" |Kënga
! scope="col" |Performues
! scope="col" |Kompozitor(ë)
|-
! scope="row" |Çmimi Artistik
| rowspan="2" |{{Esc|France}}
| rowspan="2" |"[[Voilà]]"
| rowspan="2" |[[Barbara Pravi]]
| rowspan="2" |Barbara Pravi, Igit, Lili Poe
|-
! scope="row" |Çmimi i Shtypit
|-
! scope="row" |Çmimi i Kompozitorit
|{{Esc|Switzerland}}
|"[[Tout l'Univers]]"
|[[Gjon's Tears]]
|Gjon Muharremaj, [[Ravvel|Nina Sampermans]], [[Wouter Hardy]], Xavier Michel
|}
 
=== Çmimi Barbara Dex ===