Dallime mes rishikimeve të "Alexander Schallenberg"

[Redaktim i kontrolluar][Redaktim i kontrolluar]
 
=== Kancelar ===
Pasi Kurz njoftoi dorëheqjen e tij në pritje më 9 tetor 2021 si rezultat i hetimit të korrupsionit për Kurz, Schallenberg u propozua nga PVP për ta zëvendësuar atë në postin e Kancelarit të Austrisë.<ref name="auto">{{Cite web|title=Sebastian Kurz "macht Platz" und zieht sich als Kanzler zurück|url=https://www.derstandard.at/story/2000130311035/nach-juengsten-enthuellungen-sebastian-kurz-vor-rueckzug-als-kanzler|access-date=9 October 2021|website=DER STANDARD|language=de-AT}}<cite class="citation web cs1" data-ve-ignore="true">[https://www.derstandard.at/story/2000130311035/nach-juengsten-enthuellungen-sebastian-kurz-vor-rueckzug-als-kanzler "Sebastian Kurz "macht Platz" und zieht sich als Kanzler zurück"]. ''DER STANDARD'' (in German)<span class="reference-accessdate">. Retrieved <span class="nowrap">9 October</span> 2021</span>.</cite>
[[Category:CS1 German-language sources (de)]]</ref>
 
Schallenberg u betua si kancelar më 11 tetor 2021 nga Presidenti [[Aleksandër Fan der Belën|Alexander Van der Bellen]].<ref>{{Cite news|date=11 October 2021|title=Schallenberg set to replace Kurz as Austria's chancellor|work=[[Euronews]]|url=https://www.euronews.com/2021/10/11/schallenberg-set-to-replace-kurz-as-austria-s-chancellor|access-date=11 October 2021}}</ref> Në aktin e tij të parë zyrtar ai emëroi diplomatin e karrierës dhe ambasadorin në Francë [[Michael Linhart]] për ta pasuar atë si ministër të jashtëm.<ref>{{Cite news|date=11 October 2021|title=Austria's ambassador to France will be next foreign minister -spokeswoman|work=Reuters|url=https://www.reuters.com/world/europe/austrias-ambassador-france-will-be-next-foreign-minister-spokeswoman-2021-10-11/|access-date=12 October 2021}}</ref>