Dallime mes rishikimeve të "Alexander Schallenberg"

== Karriera politike ==
[[Skeda:Secretary_of_State_Michael_R._Pompeo_meets_with_the_Austrian_Foreign_Minister_(50226146266).jpg|djathtas|parapamje| Schallenberg takohet me Sekretarin e Shtetit të SHBA [[Mike Pompeo]] në [[Vjena|Vjenë]] më 14 gusht 2020.]]
Më 3 qershor 2019, Schallenberg pasoi [[Karin Kneissl]] si ministër i jashtme i Austrisë.<ref>{{Cite web|title=The Federal Minister for Europe, Integration and Foreign Affairs|trans-title=Ministri Federal për Evropën, Integrimin dhe Punët e Jashtme|url=https://www.bmeia.gv.at/en/the-ministry/the-minister/|url-status=live|access-date=3 June 2019|publisher=Foreign ministry of Austria|language=en}}</ref> Ai mbajti pozicionin e tij si pjesë e kabinetit të dytë Kurz, i cili u betua më 7 janar 2020. Ai dha dorëheqjen kur u bë Kancelar.<ref>{{Cite news|last=Joly|first=Josephine|date=12 October 2021|title=Alexander Schallenberg replaces Kurz as Austria's new chancellor|language=en|trans-title=Alexander Schallenberg zëvendëson Kurz si kancelari i ri i Austrisë|work=Euronews|url=https://www.euronews.com/2021/10/11/schallenberg-set-to-replace-kurz-as-austria-s-chancellor|url-status=live|access-date=12 October 2021}}</ref>
 
Pas pjesëmarrjes në një samit të BE<ref name="dwsw">{{Cite news|date=22 October 2020|title=Belgian Foreign Minister Sophie Wilmes in intensive care with COVID-19|language=en|trans-title=Ministrja e Jashtme belge Sophie Wilmes në kujdes intensiv me COVID-19|publisher=Deutsche Welle|url=https://www.dw.com/en/belgian-foreign-minister-sophie-wilmes-in-intensive-care-with-covid-19/a-55358381|url-status=live}}</ref> në ndërtesën Europa në [[Luksemburgu|Luksemburg]] më 12 dhe 13 tetor 2020<ref name="ecfac12">{{Cite news|date=12 October 2020|title=FOREIGN AFFAIRS COUNCIL Luxembourg, 12 October 2020|language=en|trans-title=KËSHILLI I PUNËVE TË JASHTME Luksemburg, 12 tetor 2020|publisher=European Council|url=https://www.consilium.europa.eu/media/46075/12-fac-participants.pdf|url-status=live}}</ref><ref name="ecgac13">{{Cite news|date=13 October 2020|title=GENERAL AFFAIRS COUNCIL Luxembourg, 13 Octobre 2020|language=en|trans-title=KËSHILLI I PUNËVE TË PËRGJITHSHME Luksemburg, 13 Tetor 2020|publisher=European Council|url=https://www.consilium.europa.eu/media/46134/20201013-gac-presslist.pdf|url-status=live}}</ref> me [[Sophie Wilmes|Sophie Wilmès]], Schallenberg rezultoi pozitiv për koronavirus.<ref name="dwsw">{{Cite news|date=22 October 2020|title=Belgian Foreign Minister Sophie Wilmes in intensive care with COVID-19|publisher=Deutsche Welle|url=https://www.dw.com/en/belgian-foreign-minister-sophie-wilmes-in-intensive-care-with-covid-19/a-55358381}}</ref>
 
=== Kancelar ===