Dallime mes rishikimeve të "Alexander Schallenberg"

Pasi Kurz njoftoi dorëheqjen e tij në pritje më 9 tetor 2021 si rezultat i hetimit të korrupsionit për Kurz, Schallenberg u propozua nga PVP për ta zëvendësuar atë në postin e Kancelarit të Austrisë.
 
Schallenberg u betua si kancelar më 11 tetor 2021 nga Presidenti [[Aleksandër Fan der Belën|Alexander Van der Bellen]].<ref>{{Cite news|date=11 October 2021|title=Schallenberg set to replace Kurz as Austria's chancellor|language=en|trans-title=Schallenberg do të zëvendësojë Kurz si kancelar i Austrisë|work=[[Euronews]]|url=https://www.euronews.com/2021/10/11/schallenberg-set-to-replace-kurz-as-austria-s-chancellor|url-status=live|access-date=11 October 2021}}</ref> Në aktin e tij të parë zyrtar ai emëroi diplomatin e karrierës dhe ambasadorin në Francë [[Michael Linhart]] për ta pasuar atë si ministër të jashtëm.<ref>{{Cite news|date=11 October 2021|title=Austria's ambassador to France will be next foreign minister -spokeswoman|language=en|trans-title=Ambasadori i Austrisë në Francë do të jetë ministrja e jashtme e ardhshme -zëdhënëse|work=Reuters|url=https://www.reuters.com/world/europe/austrias-ambassador-france-will-be-next-foreign-minister-spokeswoman-2021-10-11/|url-status=live|access-date=12 October 2021}}</ref>
 
== Nderimet ==