Ndryshimi mes inspektimeve të "Amëza informatike"

v
ska përmbledhje të redaktimeve
v
'''[[Amëza]] [[informatika|informatike]]''' është njëamëzë abstrakte, [[vegla informatike|vegël informatike]] dhe tërsisi e till për përdoruesin paraqitet grafikisht si mbajtëse e [[fleta informatike|fletave]] dhe kanë[[registri|regjistrave]] informatikë dhe nëpërbashkëtnjëjten adresenkohë bazëpër sistemin operues e gjuhën meprogramuesecilenmakinës paraqitenështë një rrjeteadresë informatikebazë (tëe sistemitregjistritruar operues,për internet,disa etj)regjistra tjerë.
 
Amëzat e tilla përdoren për qëllime teknike dhe optike. Futja apo nga aspekti teknik regjistrimi i fletave në një amëzë bëhet me ndihmën e veglave grafike apo duke regjistruar me vegla tjera. Kjo i mundëson zhvilluesit pamje më të qartë dhe çasje më të organizuar në fleta.