Dallime mes rishikimeve të "Ferid pashë Vlora"

v
 
 
== Biografia ==
Lindi në Janinë, i biri i Mustafa pashë Vlorës dhe Naile hanëm Janinës. I ati nga një [[Oxhaqet feudalë|oxhak]] [[Vlorajt|i hershëm bejler]] ishte caktuar me punë administrative në Janinë, e ëma vinte nga degëzimi ''Janina'' i një [[Asllan Pashallinjtë|familjeje po të moçme bejlere]] që kishin qeverisur Janinën.<ref>{{Cite book|title=[[Lebenserinnerungen|Kujtime 1885-1925]]|last=Vlora|first=Eqrem bej|authorlink=Eqrem bej Vlora|publisher=IDK|year=2003|isbn=99927-780-6-7|location=Tiranë|pages=609|translator=[[Afrim Koçi]]}}</ref> Kreu [[Ryzhdie|ryzhdijen]] dhe më pas gjimnazin "[[Zosimea]]" në Janinë, ku nxuri greqisht. Privatisht i është dhënë [[arabisht]], frëngjisht dhe italisht. Ferid Pashë Vlora ishte ministër i punëve të brendshme në [[Perandoria Osmane|Perandorin Osmane]] në vitin [[1909]].<ref name="Rrecaj">Kajtaz Rrecaj : <tt>{{mono|Ali Asllani, VEPRA 2, POEZI (II) JETA DHE VEPRA</tt>}}, fq.137. Redaksia e botimeve <tt>{{mono|RILINDJA</tt>}}, Prishtinë 1984.</ref>
 
== Nëpunësia në administratën perandorake ==