Dallime mes rishikimeve të "Lebidi"

20 bytes added ,  7 muaj më parë
v
v (Sonra Mint zhvendosi faqen Labid tek Lebidi)
 
Në një elegji kompozuar për Nu'mh Mundhii, Labid shkroi:
 
:''Gjithça, përveç Allahut, është e kotë''
:''Dhe gjithë lumturia, e pakushtëzuar, do të zhduket''
:''Kur një njeri është në udhëtim nate, ai mendon se ka realizuar disa vepra''
:''Por njeriu kalon jetën e tij në shpresa''
:'''...'''
:''Në nuk i beson vetes, pranoje''
:''Ndoshta e kaluara do të hapet për ty''
:''Kur nuk e gjen baba përveç 'Adnan dhe Ma'ad,''
:''Gjykimi (Zoti) do të dënoj ty''
:''Në këtë ditë kur çdonjëri do të informohet për veprat e tij''
:''Kur libri i jetës do të hapet para Allahut''
 
Profeti Muhammed thotë në lidhjen me vargun e parë të elegjisë: