Dallime mes rishikimeve të "Licenca Publike e Përgjithshme GNU"

Lidhje të jashtme të shpëtuara: 2 Lidhje të jashtme të etiketuara si të vdekura: 0) #IABot (v2.0.8.5
(Lidhje të jashtme të shpëtuara: 1 Lidhje të jashtme të etiketuara si të vdekura: 0) #IABot (v2.0.8.5)
(Lidhje të jashtme të shpëtuara: 2 Lidhje të jashtme të etiketuara si të vdekura: 0) #IABot (v2.0.8.5)
Programe të njohur softuerësh të lirë të licencuar nën ''free GPL'' përfshijnë Kerneli i Linux dhe [[GNU Compiler Collection]] (GCC). Disa programe të tjerë softuerësh të lirë ([[MySQL]] është një shembull i mirënjohur) janë [[multi-licensing|dual-licensed]] nën licensa të ndryshme, ku zakonisht njëra nga licensat është GPL-ja.
 
Historikisht, familja e licensave të GPL ka qënë një nga licesat e softuerëve më popullore në FOSS.[[David A. Wheeler]] tregon se licensa copyleft e siguruar nga GPL ishte kritike për suksesin e sistemeve të bazuara në [[Linux kernel|Linux]], duke i dhënë programuesve që kontribuan në kernel, sigurinë që nga puna e tyre do të përfitonte e gjithë bota dhe se softueri do të mbetej i lirë, dhe se nuk do të shfrytëzohej nga kompanitë e softuerëve të cilat nuk do ti ofronin asgjë në shkëmbim komunitetit.<ref>{{cite web |url=http://www.dwheeler.com/blog/2006/09/01/#gpl-bsd |title=Why the GPL rocketed Linux to success |quote=So while the BSDs have lost energy every time a company gets involved, the GPL'ed programs gain every time a company gets involved. |access-date=6 dhjetor 2015 |archive-date=25 qershor 2013 |archive-url=https://www.webcitation.org/6HeKws2Ip?url=http://www.dwheeler.com/blog/2006/09/01/#gpl-bsd |url-status=dead }}</ref>
 
{{TOC limit|3}}
* [https://web.archive.org/web/20130502102348/http://sapnakumar.org/Publications_files/EnfGPL.pdf A paper on enforcing the GPL]
* [https://gnu.org/licenses/gpl-faq.html Frequently Asked Questions about the GPL]
* [http://www.dwheeler.com/blog/2006/09/01/#gpl-bsd GPL, BSD, and NetBSD – why the GPL rocketed Linux to success] {{Webarchive|url=https://www.webcitation.org/6HeKws2Ip?url=http://www.dwheeler.com/blog/2006/09/01/#gpl-bsd |date=25 qershor 2013 }} by David A. Wheeler
* [https://web.archive.org/web/20060109051638/http://www.rattlesnake.com/software-law/GNU-GPL-and-Commentaries.html GNU General Public License and Commentaries], edited by [[Robert Chassell]]
* [https://wiki.fsfe.org/Transcripts#Licences_and_the_GNU_GPL List of presentation transcripts about the GPL and free software licenses]