Dallime mes rishikimeve të "Harvey J. Alter"

7 bytes removed ,  4 muaj më parë
v
Përmirësime teknike dhe rregullime të gabimeve me referimet: (-(\{\{\s*cit[aeio][^\}]*)\|[^=]+=\s*([\|\}]) +\1\2)
v (Përmirësime teknike dhe rregullime të gabimeve me referimet: (-(\{\{\s*cit[aeio][^\}]*)\|[^=]+=\s*([\|\}]) +\1\2))
v (Përmirësime teknike dhe rregullime të gabimeve me referimet: (-(\{\{\s*cit[aeio][^\}]*)\|[^=]+=\s*([\|\}]) +\1\2))
 
== Jeta e hershme dhe edukimi ==
Alter lindi në New York City<ref name="Press release">{{Cito web|url=http://www.cc.nih.gov/about/news/press_room/2000/09_21_00_alteraward.html|title=NIH Clinical Center scientist a Lasker Award recipient|last=Henrichsen|first=Colleen|date=September 21, 2000|website=Press release|publisher=NIH|accessdate=October 20, 2009|language=en}}</ref> në një familje hebreje.<ref name=":0">{{Cite journal|last=Alter|first=Harvey J.|date=2014|title=The road not taken or how I learned to love the liver: A personal perspective on hepatitis history|url=https://aasldpubs.onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1002/hep.26787|journal=Hepatology|language=en|volume=59|issue=1|pages=4–12|doi=10.1002/hep.26787|issn=1527-3350|pmid=24123147}}</ref> Ai ndoqi Universitetin e Rochester në [[Rochester, New York]] dhe fitoi një diplomë Bachelor të Arteve në 1956. Në vitin 1960, Alter mori një diplomë mjekësore nga Universiteti i Rochester<ref name=":1">{{Cito web|date=October 5, 2020|title=Rochester graduate awarded 2020 Nobel Prize for 'landmark achievement' against hepatitis|url=http://www.rochester.edu/newscenter/rochester-graduate-awarded-nobel-prize-for-landmark-achievement-against-hepatitis-454322/|accessdate=October 5, 2020|website=NewsCenter|language=en-US}}</ref><ref>{{Cito web|last=Freile|first=Victoria E.|date=October 6, 2020|title=UR graduate Harvey Alter awarded Nobel Prize in fight against Hepatitis|url=https://www.democratandchronicle.com/story/news/2020/10/05/ur-graduate-harvey-alter-awarded-nobel-prize-2020-hepatitis-c/3621907001/|accessdate=October 6, 2020|website=Democrat and Chronicle|language=en-US}}</ref> dhe filloi një qëndrim në Strong Memorial. Trajnimi pasuniversitar i Alters përfshin një rotacion si bashkëpunëtor klinik në Institutet Kombëtare të Shëndetit në Bethesda, Maryland, nga dhjetori 1961 deri në qershor 1964;<ref>{{Cite journal|last=Alter|first=Harvey J.|date=2014|title=The road not taken or how I learned to love the liver: A personal perspective on hepatitis history|url=https://aasldpubs.onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1002/hep.26787|journal=Hepatology|language=en|volume=59|issue=1|pages=4–12|doi=10.1002/hep.26787|issn=1527-3350}}</ref><ref>{{Cite book|last=National Institutes of Health (U.S.). Clinical Center|url=http://archive.org/details/reportofprograma196364nat|title=Report of program activities : National Institutes of Health. Clinical Center|date=1958|publisher=Bethesda, Md. : The Center|others=NIH Library|first=|language=en}}</ref> një vit qëndrimi në mjekësi në Universitetin e Sistemit Spitalor të Uashingtonit, [[Siatëll|Seattle, Uashington]],<ref>{{Cite journal|last=Alter|first=Harvey J.|last2=Klein|first2=Harvey G.|date=2008-10-01|title=The hazards of blood transfusion in historical perspective|url=https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2962447/|journal=Blood|language=en|volume=112|issue=7|pages=2617–2626|doi=10.1182/blood-2008-07-077370|issn=0006-4971|pmc=2962447|pmid=18809775}}</ref> nga korriku 1964 deri në qershor 1965; dhe të punojë si shok i [[Hematologjia|hematologjisë]] në Spitalin Universitar Georgetown, [[Uashington D.C.|Washington, D.C.]], nga korriku 1965 deri në qershor 1966.
 
== Karriera ==